Настављају се преговори министарства и пекара

Хљеб у Бањалуци скупљи за 70 фенинга у односу на остале крајеве

  • Извор: Глас Српске
  • 28.02.2024. 08:44

Хљеб у Бањалуци скупљи је и до 70 фенинга у односу на остале крајеве Републике Српске. Наставићемо преговоре са пекарима, али упоредо идемо у доношење двије уредбе да бисмо увели ред у цијене основних животних намирница, рекао је у интервјуу Гласу Српске министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.

Појаснио је да ће ускоро, и то у првој половини марта, донијети уредбу којом ће ограничити цијену основног хљеба, али и да планирају измјене прописа када је ријеч о осталим основним животним намирницама.

Тривић: Плаћамо порез! Шулић: Тражили сте поврат пореза

Тривић: Плаћамо порез! Шулић: Тражили сте поврат пореза

"Та уредба ће бити дорађена, односно на листи ће се наћи још неки артикли на које је маржа ограничена", рекао је Шулић, који се осврнуо и на област туризма те подсјетио да у републичком буџету за ову годину тренутно није предвиђен новац за туристичке ваучере, али да ће разговарати са надлежнима да би та погодност опет била доступна грађанима Српске.

Акција ”Мардељ”: Тужилаштву пријављени директор и комадир КПЗ Бијељина

Акција ”Мардељ”: Тужилаштву пријављени директор и комадир КПЗ Бијељина

Коментаришући понашање пекара, Шулић поручује да нису нашли заједничко рјешење, али су видјели спремност да се наставе преговори.

"Ми ћемо се кретати у зацртаним законским оквирима, што се тиче одређених уредби и цијене хљеба, али ћемо наставити да преговарамо са представницима пекарске индустрије. Цијена хљеба у Бањалуци и бањалучкој регији је 60-70 фенинга виша у односу на друге крајеве Српске. Наставићемо да радимо оно што је у нашој надлежности, али не одустајемо ни од разговора. Надам се да ћемо у наредним седмицама поново разговарати да бисмо нашли неко компромисно рјешење", каже Шулић.

(Глас Српске)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм