Ако оставите хљеб на кухињском пулту, у фиоци или кутији за хљеб, а ипак га држите у пластичној кеси, то уопште није добра идеја.
Хљеб у кеси ће се осушити, док у кутији постоји могућност развоја буђи.
Најбоље рјешење, колико год глупо звучало, јесте да хљеб ставите у замрзивач.
На овај начин ћете увијек имати свјеж хлеб, а можете га одмрзнути на два начина.
Прво, ако вам је потребан одмах, извадите замрзнути хљеб, умотајте га у алуминијумску фолију и загријте у рерни.
Друга опција је да, ако желите свјеж хљеб за јутро, извадите га прије спавања и ставите на чисту кухињску крпу да се одмрзне преко ноћи. Ујутру ће имати укус као да сте га управо купили у пекари.