Nastavljaju se pregovori ministarstva i pekara

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve

  • Izvor: Glas Srpske
  • 28.02.2024. 08:44

Hljeb u Banjaluci skuplji je i do 70 feninga u odnosu na ostale krajeve Republike Srpske. Nastavićemo pregovore sa pekarima, ali uporedo idemo u donošenje dvije uredbe da bismo uveli red u cijene osnovnih životnih namirnica, rekao je u intervjuu Glasu Srpske ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Pojasnio je da će uskoro, i to u prvoj polovini marta, donijeti uredbu kojom će ograničiti cijenu osnovnog hljeba, ali i da planiraju izmjene propisa kada je riječ o ostalim osnovnim životnim namirnicama.

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

"Ta uredba će biti dorađena, odnosno na listi će se naći još neki artikli na koje je marža ograničena", rekao je Šulić, koji se osvrnuo i na oblast turizma te podsjetio da u republičkom budžetu za ovu godinu trenutno nije predviđen novac za turističke vaučere, ali da će razgovarati sa nadležnima da bi ta pogodnost opet bila dostupna građanima Srpske.

Akcija ”Mardelj”: Tužilaštvu prijavljeni direktor i komadir KPZ Bijeljina

Akcija ”Mardelj”: Tužilaštvu prijavljeni direktor i komadir KPZ Bijeljina

Komentarišući ponašanje pekara, Šulić poručuje da nisu našli zajedničko rješenje, ali su vidjeli spremnost da se nastave pregovori.

"Mi ćemo se kretati u zacrtanim zakonskim okvirima, što se tiče određenih uredbi i cijene hljeba, ali ćemo nastaviti da pregovaramo sa predstavnicima pekarske industrije. Cijena hljeba u Banjaluci i banjalučkoj regiji je 60-70 feninga viša u odnosu na druge krajeve Srpske. Nastavićemo da radimo ono što je u našoj nadležnosti, ali ne odustajemo ni od razgovora. Nadam se da ćemo u narednim sedmicama ponovo razgovarati da bismo našli neko kompromisno rješenje", kaže Šulić.

(Glas Srpske)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.