Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Bitno usvajanje Zakona o strancima i vinu

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2023. 19:47

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić smatra da je veoma bitno što su danas u ovom domu usvojeni zakoni o strancima i o vinu, te da se moglo konstatovati da Prijedlogom zakona o organizaciji tržišta vina u BiH nema nikakvog prenosa nadležnosti, kako to tvrde pojedinci iz opozicije.

Vulićeva je navela da je Zakon o strancima usklađen sa dvije direktive EU, od kojih jedna definiše bezbjednije stanje na području BiH i samim tim je prihvatljiv, a da se, kada je riječ o zakonu o nomadima, postavlja pitanje zašto nisu definisani digitalni nomadi.

"Savjet ministara je raspoložen da napravi analizu i pristupi izradi novog zakona o toj problematici da se ne radi kampanjski", rekla je Vulićeva novinarima.

Govoreći o Zakonu o vinu, Vulićeva je navela da su se entitetske vlade i Vlada Brčko distrikta usaglasile o ovom prijedlogu zakona i da je na redu kreiranje određenih pravilnika koji će ga pratiti, čime se obezbjeđuje i reguliše nadležnost entiteta u svrhu pomoći vinogradarima i jednostavnijeg i bržeg izvoza vina za EU.

Vulićeva je istakla da je to veoma bitno vinogradare, napomenuvši da je EU u svojim direktivama navela da neće dozvoliti izvoz vina u EU, ukoliko taj zakon ne bude usvojen.

Kada je riječ o rezoluciji o sprečavanju nasilja nad ženama, Vulićeva je navela da SNSD ne bježi od usvajanja te rezolucije, ali da to ne smije biti povodo za politička prepucavanja.

Usvojeni prijedlozi Zakona o strancima i vinu

Usvojeni prijedlozi Zakona o strancima i vinu

Ona je navela da se rezolucijom treba istaći da žrtve nasilja nisu samo žene, nego da u praksi postoje razne vrste nasilja, kao što je u porodici, nad djecom, muškarcima, starcima.

"Smatram da u našem sistemu nisu sporni zakoni nego sprovođenje zakona", istakla je Vulićeva.

Ona je dodala da postoje sudije i tužioci koji ne rade svoj posao u skladu sa zakonom i nasilnike puštaju da se kreću slobodno, te navela nedavni primjer iz Gradačca gdje je ubijena žena, što dokazuje da je zakazalo pravosuđe, u tom slučaju sud.

Vulićeva je navela da su Klub SNSD i Srpski klub uputili niz amandmana s ciljem da se zaštiti svaki čovjek.

Ona je navela da pojedinci nastoje da degradiraju pojedine ljude, u ovom slučaju ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašu Košarca, ocijenivši da je to jeftin, populistički trik. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм