Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић бошњачким политичарима: Престаните са мобингом над српским кадром

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2024. 08:41

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је предсједавајућој Заједничке комисије за економске реформе и развој Ермини Салкичевић Диздаревић и осталим бошњачким политичким представницима на нивоу БиХ да престану са мобингом над српским кадром који се бори за увођење реда у институцијама на чијем су челу.

"Мало су Вам били `Силос`, `Виктор Бубањ` и остала српска стратиша у 21. вијеку, па сте сада нашли да се иживљавате над директором Института за мјеритељство Милицом Ристовић Крстић само и искључиво зато што је Српкиња", истакла је Вулићева за Срну реагујући на организоване нападе политичког Сарајева на Крстићеву, која је још раније указала да је индикативно да се мјерењем гледаности медија уназад 10 година бавила једна агенција, те да је новим правилником Института за мјеритељство отворило тржиште у овој области.

Поводом дописа који Диздаревићева упутила Крстићевој у којем тражи од Крстићеве да Заједничкој комисији достави, између осталог, извјештај о раду и план рада за ову годину због одржавања тематске сједнице, Вулићева је упитала Диздаревићу да ли је срамота што се јавно и отворено залаже за монопол појединаца?

Вулићева је указала да су новим правилником, који је увела Крстићева управо да би спријечила манипулације и монопол, "угрожене" медијске куће које су, по правилима помоћника директора за научно мјеритељство Зијада Џемића, имале профит од једног до 11 милиона КМ.

"Мислите ли да пар телевизијских кућа доносе мандат? Не! Грађани суде, цијене и повјерење дају. Ко сте Ви да своју политичку причу градите кроз етикетирање и понижавање једне Српкиње? Зашто, колегинице Салкичевић Диздаревић, јавно не кажете која медијска кућа из ФБиХ је имала девет, а која 11 милиона профита од тих такозваних Џемићевих правилника? Знате ли да су двије медијске куће згртале милионе, а остале мрвице које остану?! Да ли је то вама нормално и регуларно?! Да ли сте Ви, колегинице Салкичевић Диздаревић, један од лобиста тих медијских кућа?", упитала је Вулићева.

Пошто је Салкичевић Диздаревић толико "паметна", а очигледно није прочитала Пословник о раду Представничког дома, Вулићева је рекла да ће је просвијетлити јер, ипак, има мало више парламентарног стажа од ње.

"Према Пословником о раду Представничког дома, колегинице, нема надлежности Заједничке комисије за економске реформе и развој за област метрологије јер члан 61. ј) каже `статистику, мјере и стандарде`, из чега произилази да се произвољно тумачи као основ за сазивање тематске сједнице о овој теми.

Она је позвала Салкичевић Диздравић и остале бошњачке политичаре који се боре за "муљања" по Џемићевим правилима да изађу и јавно кажу да ли они на овај начин отворено лобирају за монопол, криминал и корупцију и не подржавају рад директора који се залаже за увођење реда и крај аномалијама које трају више од деценије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: