Посланик СНСД-а у Представничком дому

Вулић: Скај министру најбоље да се држи своје чаршије, МУП Српске је институција

  • Извор: СРНА
  • 29.07.2024. 17:18

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за Срну да је Елмедин Конаковић политички дилетант који из дана у дан потврђује да није дорастао функцији коју обавља, док са друге стране глуми свезналицу, а суштини је остао мали сарајевски, локални политичар у покушају.

"Драго ми је да је данас коначно признао да су они у МИП-у само поштари, али за разлику од професионалаца, ови поштари у МИП-у дају себи за право да пошту и отварају, а ако им не одговара садржина и да је баце или стопирају", истакла је Вулићева.

Говорећи о споразуму о полицијској сарадњи БиХ и Србије, која је постала топ тема у бошњачком Сарајеву, Вулићева је рекла да је годинама њихова болна тачка Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, јер им није успјела реформа полиције коју је зауставио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Дачић упитао Конаковића: Колико хиљада муџахедина крвавих руку кријете дајући им држављанства послије рата у БиХ?

Дачић упитао Конаковића: Колико хиљада муџахедина крвавих руку кријете дајући им држављанства послије рата у БиХ?

"Сви они знају да је МУП Републике Српске најбоље организован од свих министарстава у БиХ и ФБиХ и то не могу да преболе, као што не могу да преболе ни неуспјех реформе полиције и још један покушај преноса надлежности са Републике Српске на ниво БиХ. Сада, 14 година од потписивања Споразума о полицијској сарадњи БиХ и Србије, пробошњачке странке актуелизују ту тему и злоупотребљавају је у предизборне сврхе, међусобно се оптужујући с циљем додворавања својим бирачима и борбе за титулу 'првог међу муслиманима'", нагласила је Вулићева.

Она је истакла да је МУП Српске на челу са министром Синишом Караном и директором Полиције Синишом Кострешевићем, институција за сва МУП у кантонима и ФБиХ, а посебно за скај министра Елмедина Конаковића.

Кабинет српског члана Предсједништва затражио од Конаковића да хитно одобри долазак хеликоптера МУП-а Србије

Кабинет српског члана Предсједништва затражио од Конаковића да хитно одобри долазак хеликоптера МУП-а Србије

Оно што је у свим земљама нормално да полиције сарађују, стављају се на располагање једни другима када то изискују потребе, рекла је Вулићева, није нормално само бошњачком политичком корпусу у овој вјештачкој творевини званој БиХ.

"То су фрустрирани људи, оптерећени Републиком Српском и свим што има префикс српски, јер би хтјели да контролишу све, да је све под једном капом и једном управом - њиховом и политичког Сарајева. Међутим, то се никада неће десити, и они знају да је то једина једина истина, а то што су их излагали одлазећи Мајкл Марфи и нелегални Кристијан Шмит, обећавајући им испуњена сна о бошњачкој унитарној БиХ, већ је њихов проблем.

И нема ту ништа чудно с обзиром на то да некад муслимани, сада Бошњаци припадају народу који је кроз вијекове био у улози вазала и слуга страном фактору. Тако је и данас, како су и сами потврдили вежи коња гдје ти ага каже. Везујући тако коња, стигли су ту гдје су стигли", рекла је Вулићева.

Вулић: Конаковић министар само бошњачког народа

Вулић: Конаковић министар само бошњачког народа

Осврнувши се на писмо Конаковића упућено министру унутрашњих послова Србије Ивицу Дачићу у којем наводи да Србија не може, како каже, држати моралне придике БиХ, Вулићева је рекла да није жалосно било би смијешно.

"Један скај министар даје себи за право да шаље писмо и држи предавање министру са завидном каријером, из уређене и снажне државе као што је Србија!? Невјероватно. Ко о чему Конаковић о моралу и 'бошњачкој жртви'!? Мислим да је Елмедину Конаковићу најбоље да се држи своје чаршије и мјесне заједнице, јер за друго и није", закључила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.