Пала због покојника

Романа без блама крала новац са рачуна људима из Србије и БиХ

  • Извор: Телеграф
  • 06.08.2024. 12:45

Бивша запослена у банци Романа (51) правоснажно је осуђена на двије године затвора јер је са рачуна 66 углавном преминулих клијената неовлашћено подигла и потрошила чак 117.000 евра штедње.

Подизала је већински стару девизну штедњу, и то са рачуна који су годинама били неактивни. Тако је током 2013. и 2014. године сама себи исплатила 307.600 куна и 75.600 евра. Односно, све укупно око 117.000 евра.

Према пресуди, она је 2013. и 2014. у Загребу, у пословницама Загребачке банке на Врбанима и Јаруну, на радном мјесту породичног банкара, у намјери да прибави противправну имовинску корист, без знања и сагласности клијената, односно насљедника, састављала неистините налоге за исплату.

Отац хтио да научи кћерку да плива па је бацио у море, а оно што је услиједило је прави хорор

Отац хтио да научи кћерку да плива па је бацио у море, а оно што је услиједило је прави хорор

Романа је осуђена на две године безусловног затвора уз обавезу да сав незаконито стечен износ уплати у државни буџет. Врховни суд је одбио жалбе Жупанијског државног тужилаштва у Вараждину и оптужене бивше раднице као неосноване те је потврдио пресуду.

Насљедници

Ових је дана додатно донијета одлука и да Загребачкој банци, бивша радница мора платити око 18.000 евра са трошковима поступка јер је банка породици једне од клијенткиња подмирила штету. Она је тражила да се ослободи плаћања јер је против правоснажне пресуде "поднијела уставну тужбу Уставном суду РХ".

Трудница улази у Елиту 8: Пристала на порођај пред камерама?!

Трудница улази у Елиту 8: Пристала на порођај пред камерама?!

Романа је свој паклени план спроводила тако што је новац неовлашћено подизала углавном са рачуна давно преминулих особа, а више клијената је живело у сусједним земљама, прије свега Србији и БиХ.

Јово је умро још 1997. године, а у пословници Загребачке банке на Врбанима у Загребу установљено је како је управо он 30. априла 2014. са рачуна подигао 20.000 куна.

Али, права се лавина покренула након што су се у банци крајем 2014. појавили наследници покојног Јове тражећи да им се исплати његова стара штедња.

Пандуревићка објавила па избрисала повјерљиве податке: За кога ради Александра?

Пандуревићка објавила па избрисала повјерљиве податке: За кога ради Александра?

Бивша запослена која је радила у пословницама остала је верна својој одбрани и након што јој је на суду предочено како је немогуће да је Јово био на њеном шалтеру тог дана јер је тада био мртав пуних 17 година.

Бака Јулијана

- То да је Јово умро, то је могуће тачно, али упркос томе одговорно тврдим како је баш та особа у априлу 2014. била у банци и ја сам јој исплатила штедњу - тврдила је Романа.

Страшни призори на мјесту несреће: Младићи погинули на кућном прагу

Страшни призори на мјесту несреће: Младићи погинули на кућном прагу

Посебно је занимљив случај покојне Јулијане, такође клијенткиње Загребачке банке. Породица појма није имала да је покојница у банци држала 24.000 евра и 12.000 куна штедње све док их о томе пре четири године није обавијестила полиција.

- Моја бака је преминула још 1997. године, а ја појма нисам имала о њеној старој девизној штедњи. Као породица за то смо сазнали када смо 2015. године позвани у полицију - свједочила је током суђења Јулијанин унука, преноси Даница.

На продају

На продају "чудно" луксузно возило које је користио Кање Вест

Загребачка банка је обештетила све клијенте и њихове породице не чекајући правоснажну судску пресуду, па они и нису постављали одштетне захтјеве према бившој банкарки.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)