Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому

Вулић: Још један насртај бошњачких делегата на Српску и Дејтон

  • Извор: СРНА
  • 06.08.2024. 09:24

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је захтјев бошњачких делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Уставном суду БиХ у вези са Законом о имунитету Републике Српске још један насртај на Српску и њене институције, а тиме и покушај распакивања Дејтонског споразума.

Вулићева је напоменула да бошњачки делегати у Дому народа нерадом блокирају институције на нивоу БиХ и констатовала да западне силе у БиХ то очигледно сматрају легитимним.

Према њеним ријечима, да то раде српски представници, сви би напали СНСД да руши уставни поредак.

- С обзиром на то да се ради о самовољи бошњачких делегата, нераду за оно за што су плаћени, али доказивању лојалности америчкој Амбасади, те истрајности у распакивању Општег оквирног споразума за мир у БиХ ради стварања унитарне БиХ, јавне реакције западних амбасада нема - истакла је Вулићева.

Наводећи да без Републике Српске нема ни БиХ, Вулићева је поручила - дејтонска БиХ или никаква.

Бошњачки делегати Шефик Џаферовић, Џенан Ђонлагић, Џемал Смајић и Сафет Софтић поднијели су крњем Уставном суду БиХ захтјев за рјешавање спора са, како су навели, ентитетом Република Српска и Народном скупштином Српске у вези са Законом о имунитету Републике Српске који је усвојен на 13. сједници парламента Српске у априлу.

Уз захтјев су доставили и приједлог за одређивање привремене мјере до доношења коначне одлуке Уставног суда БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)