Бањалука

Новаковић Бурсаћ: СНСД наставља правну борбу након одлуке суда БиХ

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2024. 13:14

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је данас да ће СНСД наставити правну борбу након одлуке Суда БиХ којом је одбио жалбе ове партије против одлуке ЦИК-а БиХ у случају жријебања за делегате у Дому народе.

"Исцрпићемо сва правна средства јер смо сигурни да је примјеном права и прописаних процедура правда на страни СНСД-а, односно листе делегата коју је изабрала Народна скупштине Републике Српске", рекла је Бурсаћева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да да СНСД још није званично добио рјешење из Суда БиХ као одговор на жалбу, као што нису добили ни одлуку о потврђивању резултата које је изгласала Народна скупштина за избор делегата из Републике Српске којима су додијељени мандати.

Вучић: Недвосмислени позиви на рат у Поточарима

Вучић: Недвосмислени позиви на рат у Поточарима

Бурсаћева је навела да постоји могућност, иако је то мало вјероватно, да се у Суду БиХ састави вијеће независних судија које ће испоштовати и примијенити право у овом случају.

С друге стране, каже она, СНСД сакупља доказе како би увјерио читаву јавност која је то правно-политичка структура и под чијом диригентском палицом се усуђује да поништи избор Народне скупштине, а самим тим и одлуке парламента Српске.

Према њеним ријечима, то се ради са политичким циљем како би се реконструисао Дом народа на начин да убаце неког делегата ПДП-а који уопште није изгласан у Народној скупштини Републике Српске.

"Нажалост, живимо у времену гдје се суди предсједнику Републике Српске зато што поштује Устав. За очекивати је да неко нађе као грешку то што је Народна скупштина Републике Српске легално изгласала делегате у Дому народа који се очито не уклапају у жељу неких међународних званичника", рекла је Бурсаћева.

Она је додала да постоје колеге у ПДП-у који свјесно учествују у дерогирању Народне скупштине Републике Српске и закона, те покушавају да убаце своје људе.

Цвијановић: Бећировић искористио Сребреницу да би распламсао мржњу према Србима, Српској и Србији

Цвијановић: Бећировић искористио Сребреницу да би распламсао мржњу према Србима, Српској и Србији

Централна изборна комисија БиХ примила је рјешења Суда БиХ којим се одбијају три жалбе на Одлуку о утврђивању резултата додјеле мандата путем жријебања за једног делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Народне скупштине Републике Српске, речено је данас Срни у ЦИК-у.

Из ЦИК-а је прецизирано да је ријеч о жалбама СНСД-а, Сњежане Новаковић Бурсаћ и Ранке Перић Ромић.

ЦИК БиХ је 4. јула донио једногласну одлуку о утврђивању резултата додјеле мандата путем жријебања за једног делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из Народне скупштине Републике Српске, којом је мандат додијељен Ненаду Вуковићу.

Пратите нас и путем Вибера