Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Бећировић искористио Сребреницу да би распламсао мржњу према Србима, Српској и Србији

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2024. 10:39

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да се БиХ не суочава ни са каквом великосрпском политиком, већ са великобошњачким унитаризмом који упорно тежи маргинализацији два од три конститутивна народа.

"Таква пракса је главни узрок неуспјеха БиХ, а не непостојећа спољна пријетња у којој говори Денис Бећировић", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да из пијетета према жртвама није хтјела да коментарише јуче, али да је, како је нагласила, просто немогуће прећутати изливе србофобије које је на комеморацији у Поточарима изнио Денис Бећировић.

"Нажалост, Бећировић је искористио Сребреницу како би поново распламсао мржњу према Србима, Србији и Републици Српској", указала је српски члан Предсједништва.

Она је рекла да је тужно што Бећировићеву србофобију и унитаристичке тежње охрабрују и поједини странци у БиХ који не осуђују, већ аплаудирају говору мржње из Сарајева.

"Странци, којима су уста иначе пуна прича о суживоту и помирењу, док у пракси раде све да до тога никада не дође", закључила је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.