Предсједник Србије

Вучић: Недвосмислени позиви на рат у Поточарима

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2024. 12:57

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су српски народ, Србија и Република Српске на комеморацији у Поточарима били изложени погрдама, неистинама и најдиректнијим пријетњама који су недвосмислени позиви на рат.

Вучић је истакао да је јучерашњи скуп у Поточарима искориштен за пријетње Србима умјесто да то буде прилика за помирење и изражавање поштовања према жртвама.

"Оно су недвосмислени позиви на рат, сукобе, уз онолико помињање неистина и десет пута помињања `великосрпске декларације`. То је јасно маркирање, таргетирање и показивање да одговор на то мора да буде суштински крај Србије и тек тада би они могли да буду задовољни, да су успјели и да је Балкан миран и добар", рекао је Вучић.

Вучић је у обраћању јавности рекао да се Србија суочава са политичким изазовима које није сама ни створила и за које ни на који начин није одговорна.

"Сукоб у Украјини су у окружењу покушали да искористе за коначни напад на Србију, јер Србија само унижена, економски уништена, политички исрцпљена, са територијама што подијељеним што отетим, може да буде добра Србија", рекао је Вучић.

Он је указао да се Србија потпуно неосновано оптужује како се спрема за нове ратне сукобе и да се над Србијом врши "морално сакаћење".

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.