Banjaluka

Novaković Bursać: SNSD nastavlja pravnu borbu nakon odluke suda BiH

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 13:14

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Snježana Novaković Bursać izjavila je danas da će SNSD nastaviti pravnu borbu nakon odluke Suda BiH kojom je odbio žalbe ove partije protiv odluke CIK-a BiH u slučaju žrijebanja za delegate u Domu narode.

"Iscrpićemo sva pravna sredstva jer smo sigurni da je primjenom prava i propisanih procedura pravda na strani SNSD-a, odnosno liste delegata koju je izabrala Narodna skupštine Republike Srpske", rekla je Bursaćeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da da SNSD još nije zvanično dobio rješenje iz Suda BiH kao odgovor na žalbu, kao što nisu dobili ni odluku o potvrđivanju rezultata koje je izglasala Narodna skupština za izbor delegata iz Republike Srpske kojima su dodijeljeni mandati.

Vučić: Nedvosmisleni pozivi na rat u Potočarima

Vučić: Nedvosmisleni pozivi na rat u Potočarima

Bursaćeva je navela da postoji mogućnost, iako je to malo vjerovatno, da se u Sudu BiH sastavi vijeće nezavisnih sudija koje će ispoštovati i primijeniti pravo u ovom slučaju.

S druge strane, kaže ona, SNSD sakuplja dokaze kako bi uvjerio čitavu javnost koja je to pravno-politička struktura i pod čijom dirigentskom palicom se usuđuje da poništi izbor Narodne skupštine, a samim tim i odluke parlamenta Srpske.

Prema njenim riječima, to se radi sa političkim ciljem kako bi se rekonstruisao Dom naroda na način da ubace nekog delegata PDP-a koji uopšte nije izglasan u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nažalost, živimo u vremenu gdje se sudi predsjedniku Republike Srpske zato što poštuje Ustav. Za očekivati je da neko nađe kao grešku to što je Narodna skupština Republike Srpske legalno izglasala delegate u Domu naroda koji se očito ne uklapaju u želju nekih međunarodnih zvaničnika", rekla je Bursaćeva.

Ona je dodala da postoje kolege u PDP-u koji svjesno učestvuju u derogiranju Narodne skupštine Republike Srpske i zakona, te pokušavaju da ubace svoje ljude.

Cvijanović: Bećirović iskoristio Srebrenicu da bi rasplamsao mržnju prema Srbima, Srpskoj i Srbiji

Cvijanović: Bećirović iskoristio Srebrenicu da bi rasplamsao mržnju prema Srbima, Srpskoj i Srbiji

Centralna izborna komisija BiH primila je rješenja Suda BiH kojim se odbijaju tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, rečeno je danas Srni u CIK-u.

Iz CIK-a je precizirano da je riječ o žalbama SNSD-a, Snježane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić.

CIK BiH je 4. jula donio jednoglasnu odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, kojom je mandat dodijeljen Nenadu Vukoviću.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.