Бањалука

Више нема дилеме: Станивуковић обмануо младе брачне парове!

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2024. 19:07

Више нема никакве дилеме да је Драшко Станивуковић обмануо младе брачне парове након што је, практично, признао да нема градског земљишта које би им додијелио.

Данас се досјетио да ће земљу његове породице донирати граду и то онда раздјелити. Чак иде толико далеко да тврди како има много донатора који ће урадити исто. 

Ковачевић: Станивуковић најобичнији преварант - након плацева, неистине и о картици пријатељства

Ковачевић: Станивуковић најобичнији преварант - након плацева, неистине и о картици пријатељства

"Ми смо нашли много донатора, много добрих људи хуманиста, међу којима је и моја породица и таквих имамо плацева више десетина, који ће да донирају тај плац знате коме? Бањалуци! А онда ће Бањалука младим брачним паровима", каже Станивуковић.

Ако и дијели неку своју земљу поставља се питање зашто онда расписује јавни позив, позива људе да се пријаве и користи ресурсе Градске управе? Да је у питању обмана, доказује и Правилник о додјели бесплатног грађевинског земљишта младим брачним паровима до 35 година и самохраним родитељима, који је у посједу АТВ-а. Јасно пише – грађевинско земљиште је градско, али га нема. Свјесна превара кроз Правилник донесен пред почетак кампање што се види и кроз члан четири. 

''Прича о бесплатним плацевима покренута да се пробуди нада код људи''

''Прича о бесплатним плацевима покренута да се пробуди нада код људи''

"Грађевинско земљиште које се додјељује младим брачним паровима и самохраним родитељима у власништву града Бањалука или у власништву физичких или правних лица које закључе споразум са градом Бањалука и усагласе се да пренесу право власништва на предметним парцелама на лица за која испуњавају услове прописане овим правилником", стоји у Правилнику.

Овим Станивуковић покушава да легализује свој план да приватну земљу подјели народу. Али, то није могуће без одлуке Скупштине града која мора да одобри приватном лицу да граду прода или поклони земљиште. Оно што је проблематичном, каже Срђан Амиџић, је спремност некога да се користи таквим преварама да би дошао до гласова. 

Градоначелникова обећања о бесплатним плацевима - чиста обмана

Градоначелникова обећања о бесплатним плацевима - чиста обмана

"Ја би се господину Станивуковићу обратио као свом студенту, и рекао му да није лијепо то што лаже. Оно што је поражавајуће јесте да сте ви и даље спремни да манипулишете са тим људима, обећавате да ће се то десити. Да би наставили или створили слику да ће се то десити, ви купите 20 плацева или зовете ћалета да подијелите 20 плацева само да остане та слика да ће то тобоже да ће то функционисати", каже Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а.

Практично, надају се да нико неће примјетити да је у питању превара све до избора. Након тога, каже Амиџић,  више неће бити битно и наћи ће се неки нови кривац. Незабиљежено је да се неко са људима поигравао на овај начин. 

"Оно што је интересантно у његовом видеу, поставља се питање ко води овај град, син или ћале, како он каже. То само показује комплетну анархију која се тренутно дешава и која је актуелна у граду Бањалука", каже Амиџић.

Закон је јасан: Станивуковић не може дијелити плацеве у Бањалуци

Закон је јасан: Станивуковић не може дијелити плацеве у Бањалуци

На све то, не постоји ни могућност да се плац додјели само једној категорији физичких лица а не и другима. За бесплатне плацеве јавило се више од хиљаду људи, оставили су своје контакте и наду да ће добити земљиште, како им је обећано. Толико плацева град нема. Суштина је, каже Амиџић, да ће те људе назвати и тражити од њих да гласају за Станивуковића, а то је злоупотреба положаја. И то она која до сада није виђена. Најпрљавија до сада. 

Пратите нас и путем Вибера