Banjaluka

Više nema dileme: Stanivuković obmanuo mlade bračne parove!

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 19:07

Više nema nikakve dileme da je Draško Stanivuković obmanuo mlade bračne parove nakon što je, praktično, priznao da nema gradskog zemljišta koje bi im dodijelio.

Danas se dosjetio da će zemlju njegove porodice donirati gradu i to onda razdjeliti. Čak ide toliko daleko da tvrdi kako ima mnogo donatora koji će uraditi isto. 

Kovačević: Stanivuković najobičniji prevarant - nakon placeva, neistine i o kartici prijateljstva

Kovačević: Stanivuković najobičniji prevarant - nakon placeva, neistine i o kartici prijateljstva

"Mi smo našli mnogo donatora, mnogo dobrih ljudi humanista, među kojima je i moja porodica i takvih imamo placeva više desetina, koji će da doniraju taj plac znate kome? Banjaluci! A onda će Banjaluka mladim bračnim parovima", kaže Stanivuković.

Ako i dijeli neku svoju zemlju postavlja se pitanje zašto onda raspisuje javni poziv, poziva ljude da se prijave i koristi resurse Gradske uprave? Da je u pitanju obmana, dokazuje i Pravilnik o dodjeli besplatnog građevinskog zemljišta mladim bračnim parovima do 35 godina i samohranim roditeljima, koji je u posjedu ATV-a. Jasno piše – građevinsko zemljište je gradsko, ali ga nema. Svjesna prevara kroz Pravilnik donesen pred početak kampanje što se vidi i kroz član četiri. 

''Priča o besplatnim placevima pokrenuta da se probudi nada kod ljudi''

''Priča o besplatnim placevima pokrenuta da se probudi nada kod ljudi''

"Građevinsko zemljište koje se dodjeljuje mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima u vlasništvu grada Banjaluka ili u vlasništvu fizičkih ili pravnih lica koje zaključe sporazum sa gradom Banjaluka i usaglase se da prenesu pravo vlasništva na predmetnim parcelama na lica za koja ispunjavaju uslove propisane ovim pravilnikom", stoji u Pravilniku.

Ovim Stanivuković pokušava da legalizuje svoj plan da privatnu zemlju podjeli narodu. Ali, to nije moguće bez odluke Skupštine grada koja mora da odobri privatnom licu da gradu proda ili pokloni zemljište. Ono što je problematičnom, kaže Srđan Amidžić, je spremnost nekoga da se koristi takvim prevarama da bi došao do glasova. 

Gradonačelnikova obećanja o besplatnim placevima - čista obmana

Gradonačelnikova obećanja o besplatnim placevima - čista obmana

"Ja bi se gospodinu Stanivukoviću obratio kao svom studentu, i rekao mu da nije lijepo to što laže. Ono što je poražavajuće jeste da ste vi i dalje spremni da manipulišete sa tim ljudima, obećavate da će se to desiti. Da bi nastavili ili stvorili sliku da će se to desiti, vi kupite 20 placeva ili zovete ćaleta da podijelite 20 placeva samo da ostane ta slika da će to tobože da će to funkcionisati", kaže Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a.

Praktično, nadaju se da niko neće primjetiti da je u pitanju prevara sve do izbora. Nakon toga, kaže Amidžić,  više neće biti bitno i naći će se neki novi krivac. Nezabilježeno je da se neko sa ljudima poigravao na ovaj način. 

"Ono što je interesantno u njegovom videu, postavlja se pitanje ko vodi ovaj grad, sin ili ćale, kako on kaže. To samo pokazuje kompletnu anarhiju koja se trenutno dešava i koja je aktuelna u gradu Banjaluka", kaže Amidžić.

Zakon je jasan: Stanivuković ne može dijeliti placeve u Banjaluci

Zakon je jasan: Stanivuković ne može dijeliti placeve u Banjaluci

Na sve to, ne postoji ni mogućnost da se plac dodjeli samo jednoj kategoriji fizičkih lica a ne i drugima. Za besplatne placeve javilo se više od hiljadu ljudi, ostavili su svoje kontakte i nadu da će dobiti zemljište, kako im je obećano. Toliko placeva grad nema. Suština je, kaže Amidžić, da će te ljude nazvati i tražiti od njih da glasaju za Stanivukovića, a to je zloupotreba položaja. I to ona koja do sada nije viđena. Najprljavija do sada. 

Pratite nas i putem Vibera