Мањача

Откривено колико познати пјевач заради на Кочићевом збору

  • Извор: Српскаинфо
  • 18.08.2024. 15:05

За недјељу дана у Стричићима на Мањачи почиње највеће народно зборовање у региону, Кочићев збор. Већ се увелико нагађа која ће од зборачких звијезда наступити под којим шатором и колико ће бити плаћени.

Већина музичара своје зараде крију као змија ноге, а ни угоститељи који су их ангажовали не желе да открију ову “пословну тајну”.

Ипак, Горан Ивановић Гоци за "Српскаинфо" отворено говори о томе колико ће “узети” на Кочићевом збору и колике су, иначе, зараде које дијели са члановима свог бенда.

"Кочићев збор, или свадба, мени је свеједно, тарифа је иста. За наступ у Републици Српској наплаћујем 1.500 евра, а у Србији 2.000 евра", каже Гоци.

Србин Стеван славном глумцу отео жену па пронађен мртав на депонији

Србин Стеван славном глумцу отео жену па пронађен мртав на депонији

Напомиње да је то хонорар за цијели бенд.

За тај новац Гоци бенд пјева 3 сата, два блока по сат и по, са паузом између.

Многи се питају да ли је могуће да ће Гоци и његови другари на Кочићевом збору зарадити мање него на некој свадби или рођендану у Србији. Најтачнији одговор би био: како се узме.

Ако наступају све 3 вечери током збора, ту се већ набере солидан хонорар, а ту је и – бакшиш.

"Да, наравно, узимамо бакшиш и не можемо се пожалити, публика нас воли", каже Гоци.

Једини пјевач са зборачке естраде за којег се везује прича да не узима бакшиш, па чак и да, у принципу, не дозвољава да публика бира, односно наручује пјесме, је Баја Мали Книнџа. Зато су и његови хонорари знатно већи, него зараде других пјевача.

За овај посао може се дневно зарадити и до 170 евра, али нико не жели да ради

За овај посао може се дневно зарадити и до 170 евра, али нико не жели да ради

Милева Лела Малешевић, угоститељка која већ годинама држи шатор на Кочићевом збору, није нимало разочарана што код ње неће наступити Баја.

"Свака њему част, али он отпјева своје и оде, а онда и оду и гости и тешко их је вратити под шатор", каже Милева за поменути портал.

Она се опредијелила за Гоци бенд, који ће се смјењивати са Браћом Лекић и Марицом Дивљак. Сматра да зараде музичара нису мале.

"Кажете 1.500 евра, али то је само за један бенд за једно вече. Треба платити и закуп плаца за шатор, то ће нас ове године коштати од 4.000 до 5.000 КМ за три дана, па конобаре и остале раднике", каже Малешевићева.

"Све то треба зарадити, а никад се не зна каква ће посјета бити: да ли ће госте растјерати несносна врућина или изненадна киша и да ли ће зборачи само шетати и гледати борбе бикова, или ће бити расположени и за храну, пиће и пјесму", поручује ова искусна угоститељка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести