Manjača

Otkriveno koliko poznati pjevač zaradi na Kočićevom zboru

  • Izvor: Srpskainfo
  • 18.08.2024. 15:05

Za nedjelju dana u Stričićima na Manjači počinje najveće narodno zborovanje u regionu, Kočićev zbor. Već se uveliko nagađa koja će od zboračkih zvijezda nastupiti pod kojim šatorom i koliko će biti plaćeni.

Većina muzičara svoje zarade kriju kao zmija noge, a ni ugostitelji koji su ih angažovali ne žele da otkriju ovu “poslovnu tajnu”.

Ipak, Goran Ivanović Goci za "Srpskainfo" otvoreno govori o tome koliko će “uzeti” na Kočićevom zboru i kolike su, inače, zarade koje dijeli sa članovima svog benda.

"Kočićev zbor, ili svadba, meni je svejedno, tarifa je ista. Za nastup u Republici Srpskoj naplaćujem 1.500 evra, a u Srbiji 2.000 evra", kaže Goci.

Srbin Stevan slavnom glumcu oteo ženu pa pronađen mrtav na deponiji

Srbin Stevan slavnom glumcu oteo ženu pa pronađen mrtav na deponiji

Napominje da je to honorar za cijeli bend.

Za taj novac Goci bend pjeva 3 sata, dva bloka po sat i po, sa pauzom između.

Mnogi se pitaju da li je moguće da će Goci i njegovi drugari na Kočićevom zboru zaraditi manje nego na nekoj svadbi ili rođendanu u Srbiji. Najtačniji odgovor bi bio: kako se uzme.

Ako nastupaju sve 3 večeri tokom zbora, tu se već nabere solidan honorar, a tu je i – bakšiš.

"Da, naravno, uzimamo bakšiš i ne možemo se požaliti, publika nas voli", kaže Goci.

Jedini pjevač sa zboračke estrade za kojeg se vezuje priča da ne uzima bakšiš, pa čak i da, u principu, ne dozvoljava da publika bira, odnosno naručuje pjesme, je Baja Mali Knindža. Zato su i njegovi honorari znatno veći, nego zarade drugih pjevača.

Za ovaj posao može se dnevno zaraditi i do 170 evra, ali niko ne želi da radi

Za ovaj posao može se dnevno zaraditi i do 170 evra, ali niko ne želi da radi

Mileva Lela Malešević, ugostiteljka koja već godinama drži šator na Kočićevom zboru, nije nimalo razočarana što kod nje neće nastupiti Baja.

"Svaka njemu čast, ali on otpjeva svoje i ode, a onda i odu i gosti i teško ih je vratiti pod šator", kaže Mileva za pomenuti portal.

Ona se opredijelila za Goci bend, koji će se smjenjivati sa Braćom Lekić i Maricom Divljak. Smatra da zarade muzičara nisu male.

"Kažete 1.500 evra, ali to je samo za jedan bend za jedno veče. Treba platiti i zakup placa za šator, to će nas ove godine koštati od 4.000 do 5.000 KM za tri dana, pa konobare i ostale radnike", kaže Maleševićeva.

"Sve to treba zaraditi, a nikad se ne zna kakva će posjeta biti: da li će goste rastjerati nesnosna vrućina ili iznenadna kiša i da li će zborači samo šetati i gledati borbe bikova, ili će biti raspoloženi i za hranu, piće i pjesmu", poručuje ova iskusna ugostiteljka.

Pratite nas i putem Vibera