Савјет

Каква јаја су најбоља

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 17.06.2024. 10:57

Омиљени избор многих када је доручак у питању су јаја. Кајгана, тврдо или меко кувана, на око, омлет…

Постоји заиста много варијација припреме ове намирнице, али да ли сте се икада запитали да ли постоји начин који је "најздравији“?

Стручњаци тврде да начин припреме јаја може и те како да утиче на њихову храњиву вриједност.

Змије направиле много посла ватрогасцима у бх. граду

Змије направиле много посла ватрогасцима у бх. граду

Најприје морате да обратите пажњу на одабир масноће коју ћете користити ако јаја припремате у тигању. Користите она уља која су стабилна при вишим температурама. Можете да их пржите на кокосовом или екстра дјевичанском маслиновом уљу или маслацу. Домаћа маст је такође одличан избор, преноси "Крстарица".

Када је ријеч о јајима, многи ће споменути холестерол као изговор да ову намирницу не конзумирају чешће, али оно што би требало да знамо, јесте чињеница да ће доћи до губитка храњивих ствари и повећања количине оксидираног холестерола ако јаје прекувате или препржите.

Ако сте на дијети или покушавате да се ријешите сувишних килограма, најбоља опција за вас је да кувате јаја. Додајте их салатама и поврћу. Ако ипак више волите да их припремате као омлет, комбинујте их с куваним поврћем и орашастим плодовима, пише "Вечерњи лист".

Познати лијек под истрагом, неке земље га већ повукле

Познати лијек под истрагом, неке земље га већ повукле


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.