Радна седмица доноси много изазова, а након читавог дана на послу једно од најмукотрпнијих питања јесте "Шта припремити за ручак".
Ако сте у потрази за једноставним и разноврсним рецептима - на правом сте мјесту. Осим лакоће припреме, за ова јела лако се набаве намирнице, а велике су шансе да их већ имате.
У наставку имате рецепте за пет јела, свако од њих ће бити спремно за 15 минута, по препоруци странице Скухај.хр, а можете их планирати за ручак за сваки радни дан у седмици.
Тјестенина с домаћим песто сосом
САСТОЈЦИ:
шака свјежег босиљка
сол и бибер
маслиново уље
мало младог лука
пола авокада
шпагете или тјестенина по жељи
ПРИПРЕМА:
Скувајте шпагете и док се тјестенина кува у блендер ставите опрани свјежи босиљак, маслиново уље, сол и бибер, мало свјежег младог лука и пола авокада. Кад сте све самљели прелијте преко куваних шпагета.
Прије послуживања можете преко тјестенине нарибати мало сира.
Рижото са гљивама
САСТОЈЦИ:
300 g шампињона
1 главица лука
сол и бибер
уље
150 g риже
ПРИПРЕМА:
На уљу у тави продинстајте лук. Додати насјецкане гљиве. Кад вишак воде прокува додајте опрану рижу, сол и бибер. Све помијешајте и таман када се рижа почне лијепити за посуду залијте водом да се све натопи.
Поклопите и оставите да лагано кува десетак минута. Прије послуживања рижото можете посути сувим или свјежим першуном.
Топла салата с кромпиром и јајима
САСТОЈЦИ:
300 g кромпира
1 главица лука
1 паприка
150 g сувог меса
сол и бибер
2 јаја
ПРИПРЕМА:
Одвојено скувајте кромпир и јаја. Огулите све и насјецкајте. У салату додајте лук, бибер, суво месо и зачине. Промијешајте и послужите.
Крем супа од парадајза
САСТОЈЦИ:
4 кромпира
2 мркве
1 главица лука
500 ml сока од парадајза
свјежи першун
ПРИПРЕМА:
На уљу најприје продинстајте кромпир, лук и мркву, затим залијте водом и оставите да се кува 15 минута. Пасирајте, додајте сок од парадајза и свјежи першун, па зачине и пустите да прокува.
Послужите са киселом павлаком.
Риба с блитвом
САСТОЈЦИ:
4 скуше
сол и бибер
500 g блитве
мало бијелог лука
ПРИПРЕМА:
Скуше очистити и зарезати по леђима тако да се кичма с костима одвоји. Посолите, побиберите и пржите на загријаном уљу док не порумене.
Уз њу послужите блитву коју ћете прво кратко прокувати, затим насјецкати и продинстати на уљу с бијелим луком.