Тиквице са сиром нуде идеалну равнотежу између брзе припреме и фантастичног укуса.
Ово једноставно јело може послужити као прилог или лагани оброк, а уз додатак фета сира добија посебну ноту која ће одушевити ваше чуло укуса. Тиквице су право благо када је кулинарска инспирација у питању, а овај рецепт ће вам то доказати у трену!
Састојци:
400 грама тиквица
150 грама фета сира
20 грама маслаца
2–3 чена бијелог лука
биљно уље по жељи
со и бибер по жељи
Припрема:
У већем тигању загријте мало биљног уља, па на њему продинстајте колутиће тиквица.
Тиквице динстајте око четири до пет минута док не добију лијепу златну боју, па их окрените на другу страну и динстајте још пар минута.
Помјерите тиквице на ивицу тигања и у средину ставите маслац.
Кад се маслац растопи, додајте насјецкани бијели лук и динстајте га пола минута.
Помијешајте бијели лук с тиквицама и пребаците све на тањир.
Послужите с комадићима фета сира.
Пријатно – јавите нам да ли вам се допао рецепт!