Ова посна сарма са туњевиним, према мишљењу многих, боља је него мрсна.
Када једном пробате овај рецепт, нећете се покајати. Чак ће постати дио вашег редовног менија. Брзо се спрема, а укус је неодољив!
Фил:
2 црна лука
1 празилук
1 шаргарепа
200 g пиринча
100 g печурака
400 g туњевине
кисели купус
За прелив:
1 кашичица слатке паприке
3 чена бијелог лука
вода
Припрема:
За почетак, ситно исјецкајте црни лук и празилук, па издинстајте на уљу. Затим додајте шаргарепу и сјецкане печурке. Посолите. Оперите пиринач и додајте у смјесу.
Додајте зачине по укусу, додајте процијеђену туњевину.
Листове купуса претходно оперите, ставите надјев и уролајте. Затим редајте у науљену тепсију и сипајте прелив од помијешаног мљевеног ијбелог лука, воде и слатке паприке.
Пеците око 30 минута на 200 степени, пише Крстарица.