Стручњаци кажу да сарму можемо да чувамо у фрижидеру и до недјељу дана.
Чувајте је у херметички затвореној посуди како бисте спријечили улазак ваздуха и ширење мириса. Прије конзумирања обавезно је добро загријте на високој температури да бисте елиминисали потенцијалне бактерије.
Међутим, ако направите више, препоручљиво је замрзнути је.
Сарма може да стоји у замрзивачу до три мјесеца, а ево неколико савјета за чување.
Чувајте је у пластичним посудама или врећама за замрзавање, водећи рачуна да избаците што више ваздуха.
Ако је могуће, замрзните у мањим порцијама да бисте олакшали одмрзавање и користите само потребну количину.
Приликом одмрзавања прво оставите у фрижидеру преко ноћи, а затим добро загријте прије сервирања.
Никада не замрзавајте сарме које су већ одмрзнуте.