Вијековима је праве на исти начин

Посна сарма по рецепту монаха са Хиландара идеалан је избор за дане поста

  • Извор: Информер
  • 12.03.2025. 18:45

Зима је незамислива без сарме која је једно од најпопуларнијих јела и често се налази на трпезама током разних прослава, а шта ако је направите по рецепту монаха са Хиландара?

Рецепти из овог манастира су познати по свом јединственом укусу и често одушеве све који их пробају. Сви се слажу у томе да имају посебан шарм. Овај пут, откривамо вам како монаси са Светог Атоса спремају своју сарму. Припрема није превише компликована, али њен мирис је толико интензиван да остаје у сјећању.

Састојци:

2 празилука

2 главице црног лука

1 шаргарепа

100 гр пиринча

350-400 гр мљевених ораха

100 гр димљене рибе (лосос)

12-15 листова киселог купуса

Припрема:

У смјесу додати со, уље, суви зачин, црвена мљевена паприка, бибер, бијели лук у гранулама, першун, чили зачин па промијешати.

Припрема је једноставна. На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опрани пиринач, а затим додајте мљевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотајте сарму, слажите у шерпу па ставите у рерну.

Кувати у рерни на 200 степени око сат времена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:25 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:40 Серија: Погледај у сутра (12+)

    ''Серија има чак 9 награда на престижном фестивалу француских серија и неколико номинација. Сигурни смо да ће вас 'Погледај у сутра' узбуркати и да ћете са нестрпљењем ишчекивати нове епизоде.

  • 23:10 Серија: Насљедници (12+)

    '''"Насљедници" је портрет модерне породице, опис генерације 1960-их и њихове дјеце.