Вриједи пробати

Овај састојак чува свјежину кифлица и хљеба

  • Извор: Ало
  • 17.11.2024. 18:17

У продавницама људи често провјеравају свјежину хљеба тако што га пипну, односно мало притисну. Уколико се након притискања тијесто брзо врати у првобитно стање – то значи да је хљеб свјеж. Међутим, ако остане спљоштен, боље да га не купите.

Када правите хљеб или кифлице код куће, вјероватно сте примијетили да обично брже постану бајати, као и да се више мрве при сјечењу и ломљењу него они из пекаре. У чему је тајна? Који то састојак додају пекари у рецепт, па су тијеста дуго свјежа и мека, попут памука? Цака је у једном неочекиваном састојку.

“Рок трајања пекарских производа, хљебова, кифлица и погача, можете да продужите тако што ћете додати кашику меда у тијесто. Захваљујући овом тајном састојку кифле, лепиње и хљеб дуго остају свјежи и не мрве се”, објашњава професионални кувар из “Haggis Pub & Kitchen”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

    ' Серија: Погледај у сутра (Р) (12+)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.