Вриједи пробати

Овај састојак чува свјежину кифлица и хљеба

  • Извор: Ало
  • 17.11.2024. 18:17

У продавницама људи често провјеравају свјежину хљеба тако што га пипну, односно мало притисну. Уколико се након притискања тијесто брзо врати у првобитно стање – то значи да је хљеб свјеж. Међутим, ако остане спљоштен, боље да га не купите.

Када правите хљеб или кифлице код куће, вјероватно сте примијетили да обично брже постану бајати, као и да се више мрве при сјечењу и ломљењу него они из пекаре. У чему је тајна? Који то састојак додају пекари у рецепт, па су тијеста дуго свјежа и мека, попут памука? Цака је у једном неочекиваном састојку.

“Рок трајања пекарских производа, хљебова, кифлица и погача, можете да продужите тако што ћете додати кашику меда у тијесто. Захваљујући овом тајном састојку кифле, лепиње и хљеб дуго остају свјежи и не мрве се”, објашњава професионални кувар из “Haggis Pub & Kitchen”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 20:30 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Филм (12+)

    ''Филм (12+)