Савјет

Како скувати јаја баш по жељи: Средње, мекано или тврдо

  • Извор: Агенције
  • 31.03.2024. 20:26

Јаја су одличан додатак бројним јелима, али вријеме кувања честа је тема искусних кувара. Користе се у многим рецептима, а ових су дана звијезда празничног стола.

Начин на који кувамо јаје утиче на квалитету хране, а и свако јело има тачно прописано, мора ли оно бити тврдо, меко или средње кувано. Али, понекад се лако погријеши.

Три су начина - меко, средње и тврдо. И сваки начин кувања, рећи ће вам сваки кувар, мијења окус и утисак јела, као и саму текстуру јаја.

Меко кувана јаја савршена су уз авокадо и на тосту или у малој чашици. Да бисте направили меко кувана јаја, треба их кувати у врућој води тачно три минуте.

Средње кувана јаја треба кувати у кипућој води 6 минута, а након тога их треба пребацити у хладну воду. Таква су супер за тјестенине или украшавање других јела.

Тврдо кувана јаја треба кувати десет минута, а онда пребацити у хладну воду. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:55 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 15:25 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 16:15 Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 16:45 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    'Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 17:20 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 17:25 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.