Trikovi

Kako da meso bude mekano i sočno

  • Извор: Курир
  • 15.12.2021. 00:07

Provjereni trikovi koji se uče u kulinarskim školama. Evo kako da meso ne bude žilavo...

Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi... Čak i ako ćete vi progutati ove "kamene" zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće - traćišće vam provjereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići...

Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske vještine, nema razloga. Samo profesionalci znaju "cake" kako da to izbjegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo dobro osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o hrskavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju, kako bi pod parom dodatno mekžalo i pustilo sokove. To će pomoći da jelo bude još sočnije i mekše.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 ПарлаТВмент (Р)

    ‘ ПарлаТВмент (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.