Trikovi

Kako da meso bude mekano i sočno

  • Извор: Курир
  • 15.12.2021. 00:07

Provjereni trikovi koji se uče u kulinarskim školama. Evo kako da meso ne bude žilavo...

Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi... Čak i ako ćete vi progutati ove "kamene" zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće - traćišće vam provjereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići...

Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske vještine, nema razloga. Samo profesionalci znaju "cake" kako da to izbjegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo dobro osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o hrskavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju, kako bi pod parom dodatno mekžalo i pustilo sokove. To će pomoći da jelo bude još sočnije i mekše.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ' Серија 'Мућке' легендарна је британска комична серија у режији Џона Саливана, која је од 1981. до 1991. године доживјела седам сезона и неколико посебних издања.

  • 13:30 Црна Гуја (Р)

    Црна Гуја је хумористична серија у четири сезоне и више засебних епизода говори о животу Едмунда Црне Гује.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)