Препорука

Гдје треба држати хљеб да би остао свјеж

  • Извор: Агенције
  • 10.11.2023. 04:00

Чување хљеба представља велику дилему. Супермаркети га чувају на полицама на собној температури, али многи га држе у кутији јер мисле да ће тако трајати дуже.

Према извјештају студије са Универзитета Линколн у Небраски, штетни микроорганизми који кваре храну најбоље расту на собној температури. Ако хљеб држите недјељу дана на отвореном, он ће постати гњецав и убуђаће се.

У случају да хљеб оставите изложен свјетлости и ваздуху, може да се убрза пропадање намирнице. Споре из ваздуха ће се наћи на њему, а како оне имају дугачко коријење то значи да ће им бити потребно неколико дана да почну да расту. За то вријеме их ви нећете ни примијетити, па ћете их уносити у себе.

Зато је, препорука научника, да хљеб чувате у замрзивачу или фрижидеру.

Студија из Европског часописа за клиничку исхрану је показала да држање хљеба у замрзивачу смањује шансе за развој плијесни, што смањује пропадање хране.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина