44 milijarde dolara

Tviter pozvao akcionare da prihvate Maskovu ponudu

  • Izvor: Agencije
  • 22.06.2022.14:20

Upravni odbor Tvitera u utorak je ponovo savjetovao akcionare da odobre ponudu izvršnog direktora Tesle Ilona Maska od 44 milijarde dolara za kupovinu giganta društvenih medija.

Odbor „jednoglasno preporučuje da glasate za usvajanje sporazuma o spajanju“, poziva se u novom podnesku SEC. U podnesku se dodaje da odbor Tvitera vjeruje da je spajanje „fer prema, preporučljivo i u najboljem interesu Tvitera i njegovih akcionara“.

Mask i Tviter su se u aprilu dogovorili o dogovoru da milijarder kupi platformu za 44 milijarde dolara. Ali potvrda odbora u utorak dolazi usred neizvijesnosti da će sporazum proći pošto je Mask posljednjih nedjelja prijetio da će se povući iz sporazuma zbog pitanja o lažnim i neželjenim nalozima na platformi, piše Politico.

Ranije u utorak na Katarskom ekonomskom forumu, Mask je rekao da dogovor otežavaju “veoma značajna pitanja” o broju lažnih i neželjenih korisnika na Tviteru. Iako kompanija društvenih medija tvrdi da je broj lažnih naloga u aplikaciji manji od pet odsto, Mask je rekao da statistika „vjerovatno nije iskustvo većine ljudi kada koriste Tviter“.

"Još uvijek čekamo rješenje o tom pitanju, a to je veoma značajna stvar", rekao je Mask za Blumberg u intervjuu na forumu.

Tviterov odbor je ranije u maju preporučio da akcionari glasaju za odobrenje kupovine. Glasanje akcionara se očekivalo na sjednici 25. maja. Ali usred tekuće drame oko Muskovih pokušaja da pauzira dogovor, rukovodioci Tvitera su umjesto toga izbjegavali pitanja o sporazumu.

Mask je u utorak dodao da njegovo finansiranje dugom tek treba da se sabere i da akcionari takođe moraju da glasaju da odobre dogovor kako bi njegova ponuda prošla.

Tagovi: