Bivši Twitter

Da li znate da tvitovi više ne postoje? Evo kako se zovu objave na X-u

  • Извор: Тпортал
  • 11.09.2023. 10:32

Platforma X implementirala je više zanimljivih promjena u svoje uslove i pravila korišćenja.

U uslovima korišćenja aplikacije X počeli su da se pojavljuju "pop-up" prozori o novim odredbama koje će stupiti na snagu 29. septembra.

Jedna od promjena je to što je u dva slučaja riječ retweet (što su dosad bili jedini primjeri upotrebe riječi tweet u uslovima korišćenja) zamijenjena rječju repost. Time je izraz tweet (tvit) gotovo u potpunosti uklonjen iz zvaničnih dokumenata X-a.

Gotovo u potpunosti, ali ne i do kraja. Naime, brojni URL-ovi i dalje, kako izgleda, uključuju riječ twitter (poput, recimo, ovog https://developer.x.com/en/docs/twitter-for-websites), a i X.com i dalje preusmjerava saobraćaj na twitter.com. Uklonjene su takođe i reference na Periscope, Twitterovu aplikaciju za lajv striming, ugašenu 2021. godine.

Apple za dva dana izgubio 200 milijardi dolara

Apple za dva dana izgubio 200 milijardi dolara

Što se drugih promjena tiče, za oko je zapela ona prema kojoj se korisnici, 'u meri u kojoj to dopušta zakon, odriču prava na učestvovanje u zajedničkim tužbama i drugim oblicima predstavljanja'.

Takođe je od sad strogo zabranjeno indeksiranje ili prikupljanje podataka sa X-a u bilo kom obliku, bez pristanka kompanije u pisanom obliku.

X takođe planira da objavi novu politiku privatnosti 29. septembra. Između ostalog, očekuje se da će X proširiti količinu podataka koje prikuplja o korisnicima, uključujući biometrijske podatke i istorijat zaposlenja, piše Verge.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: