Otkriveno ko je Srbin uhapšen za ubistvo dizajnera Rols rojsa

  • Izvor: Kurir
  • 25.07.2024. 09:39

Državljanin Srbije koji je prije nekoliko dana uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da je u Njemačkoj ubio Jana Kamerona, bivšeg dizajnera u "Rols rojsu", identifikovan je kao Nikola Zdravković (22) iz okoline Velikog Gradišta.

Nezvanično to saznaje Kurir, koji je ranije prenio da je osumnjičeni Srbin 12. jula u večernjim satima pokucao na vrata legendarnog dizajnera "Rols rojsa".

Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspjela je nepovrijeđena da pobjegne kod komšija i pozove pomoć. Osumnjičeni Zdravković je nakon zločina pobjegao pješice, a potom je vozom prešao u Francusku, gd‌je je 18. jula uhapšen u jednom stanu u Parizu.

Mještani sela nadomak Velikog Gradišta, odakle je rodom osumnjičeni, kažu za Kurir da su čuli da je njihov komšija počinio zločin u inostranstvu.

“Nije ga bilo u selu nekih mjesec dana. Pričalo se da je tada opljačkao neku kuću u Požarevcu i da je ljudima ukrao zlato, prodao i pobjegao u Njemačku. Prije neki dan smo vid‌jeli njegovu sliku u novinama, nismo se iznenadili pravo da vam kažemo, jer je bilo samo pitanje vremena kada će doći do toga”, kažu komšije i dodaju:

“Grijeh je i ukrasti nešto, ali ubiti nekoga, oduzeti mu život, to je već ozbiljna stvar. Ko si ti da nekome sudiš? Sram ga bilo, otisnuo se iz Đurakova u bijeli svijet, pa nas bruka i ubija ljude”.

Kako dalje navodi, osumnjičeni za ubistvo dizajnera, odmalena je bio problematičan.

“Nikola je odmalena bio problem sela, čak je i u osnovnoj školi bio loš đak i problematičan. U srednju školu je pošao u Kostolac, jedva je završio. Tukao se i krao, bio je kleptoman i tako mali”, kažu komšije.

Žitelji Đurakova kažu i da se pričalo da je prije nekoliko godina opljačkao kuću komšija koji žive u inostranstvu, a koju je inače, njegova majka čistila.

“Tad je bila velika afera u selu i mislim da ga ti ljudi na kraju nisu ni prijavili. Svašta je radio, a nikad nije ni dan bio u zatvoru”, zaključuju sagovornici portala.

Prema njihovim riječima, koliko im je poznato, Zdravković nikad ništa nije radio.

“Nikola je neradnik. To je sve neradnička klasa”, kaže sagovornik i dodaje da je prije dva dana Nikolinu babu, koja je išla da kupi hljeb i to pognute glave.

“Zna da svi znamo šta je njen unuk uradio. Posramila se, užas”.

Podsjetimo, državljanin Srbije je pješice pobjegao sa mjesta zločina, da bi se kasnije ukrcao na voz na željezničkoj stanici u Minhenu, gd‌je je potom prošao Austriju, Švajcarsku i domogao se Francuske, gd‌je je i uhapšen u stanu u sjevernom dijelu Pariza.

Istražioci su kod njega pronašli 200 evra, a prilikom hapšenja se nije opirao. Inače, istragom je utvrđeno da Srbin nije ukrao ništa od dizajnera "Rols rojsa", a sumnja se da se njih dvojica nisu ranije poznavali i da nisu imali neke neraščišćene probleme. Nož kojim je dizajner ubijen nađen je nedaleko od mjesta zločina u šumi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.