Tragedija

Ostavio kćerku u užarenom autu i satima igrao igrice - dijete preminulo

  • Izvor: Agencije
  • 17.07.2024. 16:45

Otac iz Arizone optužen je za ubistvo jer je svoju dvogodišnju kćerku ostavio u vrućem automobilu jer je bio zauzet igranjem igara na Plej Stešnu duže od tri sata, te je dijete preminulo.

Kristofer Šolts, 37-godišnji otac troje djece, tvrdio je da je ostavio malu Parker da spava u autu samo 30 minuta nakon što se vratio kući iz kupovine jer je nije želio probuditi.

Ali nedavno objavljeni sudski zapisnici pokazuju da je duže od tri sata igrao video igrice - sve dok njegova užasnuta supruga, koja je doktor, nije došla kući i pronašla djevojčicu mrtvu u njegovom automobilu.

Dodik: Majke Srebrenice politički instrumentalizovana organizacija

Dodik: Majke Srebrenice politički instrumentalizovana organizacija

"Rekla sam ti da ih prestaneš ostavljati u autu", prekorila je anesteziolog Еrika Šolts svog supruga u tekstualnim porukama nakon tragedije 9. jula, piše "Njujork Post".

Еrika je nazvala Parker savršenom tokom srceparajućeg razgovora.

Kristofer je rekao policiji da je stigao u njihov dom u Taksonu, predgrađu Marane oko 14:30 te parkirao auto vani jer je garaža bila zakrčena spravama za vježbanje.

Rekao je da je zaboravio da je djevojčica još u autosjedalici prije nego što se njegova žena vratila kući u 16 sati. Ali snimak nadzorne kamere koji je pregledala policija pokazuje da je stigao ispred kuće malo nakon 12:30 te ostavio malu Parker u automobilu na 42 stepena Celzijusa duže od tri sata.

Prema tužbi, Šolts je "bio ometen igrajući svoju igru ​​i spremajući hranu", a drugo dvoje djece reklo je policajcima da ih je njihov tata redovno ostavljao sve same u autu dok je bio u kući.

Rastreseni otac rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je priznao da je znao da će se automatski isključiti nakon 30 minuta, stoji u izvještaju.

Nevrijeme kod Mostara i Jablanice, snažna kiša i led

Nevrijeme kod Mostara i Jablanice, snažna kiša i led

Na sudu je Kristofer optužen za ubistvo i ugrožavanje djeteta, a njegova supruga je molila sudiju da ga pusti na slobodu do suđenja, nazivajući fatalni potez velikom greškom.

"Dušo, žao mi je", navodno je odgovorio optuženi.

"Dušo, kako sam to mogao učiniti? Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno", dodao je.

"Možete li mu dozvoliti da dođe kući kako bismo svi mogli započeti proces tugovanja, tako da može pokopati našu kćerku s nama sljedeće sedmice i da možemo proći kroz cijeli ovaj proces zajedno kao porodica?" rekla je očajna majka sudiji. 

"Ovo je bila velika greška, inače nije takav. Samo želim da djevojčice vide svog oca - da im večeras ne moram reći da će morati pretrpjeti još jedan gubitak", dodala je Еrika.

Trudnica uhvatila muža s ljubavnicom, sve snimila i objavila

Trudnica uhvatila muža s ljubavnicom, sve snimila i objavila

Sudija je odredio kauciju od 25.000 dolara uprkos zahtjevu tužioca da ona bude milion dolara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.