Pert

Tragedija porodice Jugović: Djevojčica preminula nakon operacije krajnika

  • Izvor: Blic
  • 09.07.2024. 10:59

Trogodišnja Alija Jugović (Aliya Yugovich) umrla je poslije nešto više od nedjelju dana nakon što je imala rutinsku operaciju krajnika, koja uglavnom ne stvara probleme kod većine djece.

Malena je primljena u bolnicu u Pertu na Vidovdan, na zakazanu rutinsku operaciju krajnika a kući je otpuštena dan kasnije.

Satima kasnije, u nedjelju uveče hitno su je odvezli u istu bolnicu jer je u međuvremenu dobila groznicu i simptome nalik gripu. Njih dvije - mama i ona, čekale su satima da ih doktor primi i pogleda.

Kod Banjalučanina pronađeni kokain i oružje

Kod Banjalučanina pronađeni kokain i oružje

Kad su konačno došle na red, ljekar je kazao da dijete ima grip i otpustio je kući. Sutradan rano ujutru, njeno stanje se naglo pogoršalo, probudila se sa teškim kašljem, a u međuvremenu je počela i da povraća krv.

Ljekari pokušali da je ožive, ali bezuspješno

Ukućani su pozvali hitnu pomoć koja je odmah po dolasku počela sa oživljavanjem, a do dolaska u bolnicu malena je već bila u komi. Nešto kasnije stavljena je i na aparate koji su je održavali u životu.

Ne postoje riječi koje bi mogle da opišu očaj njenih roditelja, majke Džesike, koja je mali preduzetnik, i oca Džoša, koji je građevinski preduzetnik.

Bravo: Hrvat podržao Đokovića

Bravo: Hrvat podržao Đokovića

Zajednica u kojoj žive organizovala je i sakupljanje pomoći ovim privatnicima koji nisu zaposleni u firmi i nemaju mogućnost da jednostavno neko vrijeme izostanu sa posla.

Komšije se udružile da pomognu

Plaćaju i kredit za kuću, a pored preminule kćerkice Alije imaju i jednogodišnjeg sina Еlajdžu.

Njihove komšije i prijatelji potrudiće se da im novčana pomoć koju prikupljaju omogući da što duže ostanu kod kuće i ožale svoje dijete bez pritiska da se što pre vrate na posao kako imali od čega da žive.

Sa bombom u rukama upao u laktašku firmu

Sa bombom u rukama upao u laktašku firmu

Za porodicu koju je pogodila najstrašnija tragedija od svih - gubitak djeteta, za samo nekoliko sati sakupljeno je 62.000 australijskih dolara koji će pokriti i troškove sahrane, jer ova porodica nije u zavidnoj finansijskoj situaciji, prenosi "Blic".

Pratite nas i putem Vibera