Požar na području Bileće

Radmilović: Svi negativni faktori koji mogu da budu na požaru su tu, nema predaha

  • 16.08.2024. 11:15

Visoka je temperatura, vjetar, svi negativni faktori koji mogu da budu na požaru su tu, kaže za ATV Radomir Radmilović, zamjenik komandira vatrogasne jedinice Bileća, koji se sa svojim kolegama već 15 dana bori sa vatrom na području ove opštine.

"Požar je došao u selo Granica, mi pokušavamo da ga zaustavimo i zaštitimo ove stambene objekte koji se tu nalaze. Imamo plan, ako se bude mogao izvesti, da spriječimo širenje vatre prema selu Granica i prema selu Bodaniku. Visoka je temperatura, vjetar, svi negativni faktori koji mogu da budu na požaru su tu. Na terenu nas je 15-ak, jutros su dejstvovali i helikopteri. Požarna linija je na desetine kilometra, to se teško može izmjeriti. Cilj nam je da usporimo kretanje požara. Pomažu vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga, šumari... Ovo je 15 dan kako su počeli požari, nema uopšte predaha", rekao je za ATV Radomir Radmilović, zamjenik komandira vatrogasne jedinice Bileća.

On kaže da je juče jedan vatrogasac povrijeđen.

"Juče je jedan kolega povrijeđen, ali imamo informacije da se dobro osjeća i da će danas izaći iz bolnice", kaže Radmilović.

Tri helikoptera će uskoro stići da gase požar na ovom lokalitetu, jer su ugrožene kuće, potvrdio je za ATV Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Srpske.



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?