Civilna zaštita

Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu

  • 16.08.2024. 10:51

Prema posljednjim informacijama sa terena, požar na Zelengori je sve manji po površini i intenzitetu, a danas će na manja žarišta u kanjonu Sutjeske, dva do tri kilometara od Tjentišta sa desne strane puta Foča-Gacko, djelovati tri helikoptera iz Republike Srpske i Srbije.

Osim helikoptera, sa tla će na gašenju požara djelovati vatrogasci iz Foče i federalne opštine Ilidža, kao i radnici Nacionalnog parka "Sutjeska", te pripadnici Civilne zaštite i spasilačke službe "Volf", navedeno je u izvještaju Republičke uprave Civilne zaštite.

Kusturić: Helikopteri Srpske i Srbije od jutros gase požare na području Bileće

Kusturić: Helikopteri Srpske i Srbije od jutros gase požare na području Bileće

Požar u mjestu Podgorje kod opštine Bileća je lokalizovan, a na Bukovoj glavi, u mjestu Krstače-Granica vatra i dalje gori, dok je požar u selu Simijova aktivan i pod kontrolom.

Juče su na požare u Bileći dejstvovala tri helikoptera, na terenu su borbu sa vatrom vodili vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga BiH, šumari i mještani, navedeno je u izvještaju.

Na planini Baba požar je aktivan na nepristupačnom terenu, prati se i ne prijeti domaćinstvima, dok požar na lokalitetu Ribarevo kod Gacka ne ugrožava naseljena mjesta.

Novi požar na Tjentištu: U gašenju učestvuje više od 30 ljudi

Novi požar na Tjentištu: U gašenju učestvuje više od 30 ljudi

Vatrogasci prate požar na Bitunji koji iz opštine Ljubinje prelazi na teritoriju Berkovića i kreće se prema Suvavića kanjonu.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je još 14 ugašenih požara, i to u Donjoj Čađavici, Magnojeviću, Amajlijama, Šepku, Ćeliću, Prevraću, Dugoj Njivi, Košutici, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Trebinju, Nevesinju, a ugašena je vatra i na deponiji smeća u Karakaju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.