Пожар на подручју Билеће

Радмиловић: Сви негативни фактори који могу да буду на пожару су ту, нема предаха

  • 16.08.2024. 11:15

Висока је температура, вјетар, сви негативни фактори који могу да буду на пожару су ту, каже за АТВ Радомир Радмиловић, замјеник командира ватрогасне јединице Билећа, који се са својим колегама већ 15 дана бори са ватром на подручју ове општине.

"Пожар је дошао у село Граница, ми покушавамо да га зауставимо и заштитимо ове стамбене објекте који се ту налазе. Имамо план, ако се буде могао извести, да спријечимо ширење ватре према селу Граница и према селу Боданику. Висока је температура, вјетар, сви негативни фактори који могу да буду на пожару су ту. На терену нас је 15-ак, јутрос су дејствовали и хеликоптери. Пожарна линија је на десетине километра, то се тешко може измјерити. Циљ нам је да успоримо кретање пожара. Помажу ватрогасци, припадници Оружаних снага, шумари... Ово је 15 дан како су почели пожари, нема уопште предаха", рекао је за АТВ Радомир Радмиловић, замјеник командира ватрогасне јединице Билећа.

Он каже да је јуче један ватрогасац повријеђен.

"Јуче је један колега повријеђен, али имамо информације да се добро осјећа и да ће данас изаћи из болнице", каже Радмиловић.

Три хеликоптера ће ускоро стићи да гасе пожар на овом локалитету, јер су угрожене куће, потврдио је за АТВ Бобан Кустурић, директор Хеликоптерског сервиса Српске.



Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.