Украјински предсједник у САД

Зеленски очекује наставак подршке из Америке

  • Извор: СРНА
  • 11.12.2023. 20:32

Украјински предсједник Володимир Зеленски изјавио је током посјете Вашингтону да се нада да и даље може да рачуна на Сједињене Државе док се води дебата о виталној америчкој безбједносној помоћи Кијеву.

"Нећемо одустати. Знамо шта да радимо и можете да рачунате на Украјину. И надамо се исто толико да ћемо моћи да рачунамо на вас", рекао је Зеленски у обраћању на Универзитету националне одбране.

Зеленски је позван на сутрашње састанке у Бијелој кући, као и са члановима Конгреса. Многи републикански посланици доводе у питање наставак помоћи Украјини.

Путину стигло више од милион питања за годишњу конференцију

Путину стигло више од милион питања за годишњу конференцију

Администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена упозорила је Конгрес да би неуспјех у обнављању војне помоћи Украјини могао да преокрене скоро двије године рата у корист Русије и да то може да угрози националну безбједност Запада.

Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да се руски предсједник Владимир Путин и даље нада побједи у Украјини и да може да "надживи" Америку.

Конгрес је одобрио више од 110 милијарди долара за Украјину од почетка руске специјалне војне операције у фебруару 2022. године, али није одобрио никаква средства од када су републиканци преузели контролу на Представничким домом од демократа у јануару. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм