Ukrajinski predsjednik u SAD

Zelenski očekuje nastavak podrške iz Amerike

  • Izvor: SRNA
  • 11.12.2023. 20:32

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je tokom posjete Vašingtonu da se nada da i dalje može da računa na Sjedinjene Države dok se vodi debata o vitalnoj američkoj bezbjednosnoj pomoći Kijevu.

"Nećemo odustati. Znamo šta da radimo i možete da računate na Ukrajinu. I nadamo se isto toliko da ćemo moći da računamo na vas", rekao je Zelenski u obraćanju na Univerzitetu nacionalne odbrane.

Zelenski je pozvan na sutrašnje sastanke u Bijeloj kući, kao i sa članovima Kongresa. Mnogi republikanski poslanici dovode u pitanje nastavak pomoći Ukrajini.

Putinu stiglo više od milion pitanja za godišnju konferenciju

Putinu stiglo više od milion pitanja za godišnju konferenciju

Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena upozorila je Kongres da bi neuspjeh u obnavljanju vojne pomoći Ukrajini mogao da preokrene skoro dvije godine rata u korist Rusije i da to može da ugrozi nacionalnu bezbjednost Zapada.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da se ruski predsjednik Vladimir Putin i dalje nada pobjedi u Ukrajini i da može da "nadživi" Ameriku.

Kongres je odobrio više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od početka ruske specijalne vojne operacije u februaru 2022. godine, ali nije odobrio nikakva sredstva od kada su republikanci preuzeli kontrolu na Predstavničkim domom od demokrata u januaru. 

Pratite nas i putem Vibera