Предсједник Русије

Владимир Путин саопштио како ће се Русија борити против санкција

  • 22.05.2024. 16:55

Ефикасност руских рјешења и развоја у технолошкој сфери омогућиће да се превазиђу ограничења која су Русији наметнуле непријатељске земље, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на сједници надзорног одбора Агенције за стратешке иницијативе.

- Генерално, тражим од Агенције за стратешке иницијативе да активније развија међународно партнерство, да учествује у промовисању најбољих руских пракси, брендова и пројеката у свијету. Што будемо ефикаснији, то ће нашим противницима бити теже да нас на било који начин ограничавају. Напротив – ако се буду нудила ефикасна рјешења, она ће бити прихваћена без обзира на било каква ограничења – сто посто. Тржиште ће све изградити, а за тржиште се треба борити - рекао је руски лидер.

Путин је додао да у технолошком развоју треба ићи путем сарадње са пријатељским земљама које су заинтересоване за то.

Како је истакао, ниво благостања људи треба да буде најважнији критеријум оцјене рада савезних и регионалних власти у земљи.

Путин је поручио да ће Русија ријешити најамбициозније задатке и осигураће раст економије ако наставе да се шире могућности за научне колективе.

- Ми ћемо, свакако, ријешити најамбициозније задатке, обезбиједићемо раст економије, а значи и благостање руских породица ако наставимо да ширимо могућности за наше научне и производне колективе, за инжењерске, предузетничке, креативне тимове, за волонтере и представнике непрофитних организација и непрофитног сектора - закључио је предсједник Русије.

(sputniknews)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?