Predsjednik Rusije

Vladimir Putin saopštio kako će se Rusija boriti protiv sankcija

  • 22.05.2024. 16:55

Еfikasnost ruskih rješenja i razvoja u tehnološkoj sferi omogućiće da se prevaziđu ograničenja koja su Rusiji nametnule neprijateljske zemlje, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sjednici nadzornog odbora Agencije za strateške inicijative.

- Generalno, tražim od Agencije za strateške inicijative da aktivnije razvija međunarodno partnerstvo, da učestvuje u promovisanju najboljih ruskih praksi, brendova i projekata u svijetu. Što budemo efikasniji, to će našim protivnicima biti teže da nas na bilo koji način ograničavaju. Naprotiv – ako se budu nudila efikasna rješenja, ona će biti prihvaćena bez obzira na bilo kakva ograničenja – sto posto. Tržište će sve izgraditi, a za tržište se treba boriti - rekao je ruski lider.

Putin je dodao da u tehnološkom razvoju treba ići putem saradnje sa prijateljskim zemljama koje su zainteresovane za to.

Kako je istakao, nivo blagostanja ljudi treba da bude najvažniji kriterijum ocjene rada saveznih i regionalnih vlasti u zemlji.

Putin je poručio da će Rusija riješiti najambicioznije zadatke i osiguraće rast ekonomije ako nastave da se šire mogućnosti za naučne kolektive.

- Mi ćemo, svakako, riješiti najambicioznije zadatke, obezbijedićemo rast ekonomije, a znači i blagostanje ruskih porodica ako nastavimo da širimo mogućnosti za naše naučne i proizvodne kolektive, za inženjerske, preduzetničke, kreativne timove, za volontere i predstavnike neprofitnih organizacija i neprofitnog sektora - zaključio je predsjednik Rusije.

(sputniknews)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Red Rok (12+) (R)

    Red Rok (12+) (R)

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica