Најроби

Убица побјегао из притвора: Убио и раскомадао најмање 42 жене?

  • Извор: Агенције
  • 20.08.2024. 15:42

Кенијац Колинс Џумаиси Халуша, који је признао убиство 42 жене, данас је, заједно са 13 других лица, побјегао из притворске ћелије у Најробију, саопштила је локална полиција.

Полиција је данас саопштила да су надлежни службеник и управник кантине у полицијској станици Џиџири схватили да су осумњичени нестали када су отишли ​​да им однесу доручак у 5 часова по локалном времену, преноси Гардијан.

Халуша и други затвореници, еритрејски држављани притворени због наводног илегалног боравка у Кенији, пресјекли су жичану мрежу у својим ћелијама и попели се на зид, према полицијским информацијама.

Трагедија: Мушкарац се утопио на плажи Утјеха

Трагедија: Мушкарац се утопио на плажи Утјеха

''Ово је био осумњичени високе вриједности који је требало да се суочи с озбиљним оптужбама. Истражујемо инцидент и предузећемо одговарајуће мјере", рекао је Мохамед Амин, шеф Управе за кривичне истраге.

Према наводима кенијске полиције, Халуша је признао да је убио 42 жене у протекле двије године, раскомадао их и бацио њихова тијела у каменолом, који се сада користи као депонија.

Са те локације је уклоњено најмање 10 џакова са дијеловима тијела, саопштила је полиција.

Халуша се посљедњи пут појавио на суду у петак, гдје је судија наредио да буде задржан још 30 дана како би полиција завршила истрагу, након што је његов адвокат на првом рочишту рекао да је осумњичени убица неспособан за суђење.

Дњепар препун тијела украјинских војника, у води пронађена опасна бактерија?

Дњепар препун тијела украјинских војника, у води пронађена опасна бактерија?

Откривање тијела у каменолому, који се налази само 100 метара од полицијске станице, поново је привукло пажњу кенијске полиције, коју групе за људска права већ дуго оптужују за вршење противправних убистава.

Полиција и безбједносне агенције су биле у центру пажње због антивладиних демонстрација које су почеле у јуну, током којих је десетине Кенијаца пријављено као нестало.

Организације за људска права, као и Независна управа за надзор полиције, цивилно тијело за надзор снага безбједности, саопштиле су да истражују смртне случајеве у каменолому.

Туга до неба: Преминуо малени Иван којег се мајка одрекла

Туга до неба: Преминуо малени Иван којег се мајка одрекла

Бјекство 13 затвореника долази шест мјесеци након што је Кевин Кангете, Кенијац тражен у САД због убиства, побјегао из друге полицијске станице у Најробију, неколико минута након што су га полицајци пустили из ћелије да разговара са својим адвокатом.

Полиција га је неколико дана касније поново ухапсила у другом округу.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.