Najrobi

Ubica pobjegao iz pritvora: Ubio i raskomadao najmanje 42 žene?

  • Izvor: Agencije
  • 20.08.2024. 15:42

Kenijac Kolins Džumaisi Haluša, koji je priznao ubistvo 42 žene, danas je, zajedno sa 13 drugih lica, pobjegao iz pritvorske ćelije u Najrobiju, saopštila je lokalna policija.

Policija je danas saopštila da su nadležni službenik i upravnik kantine u policijskoj stanici Džidžiri shvatili da su osumnjičeni nestali kada su otišli ​​da im odnesu doručak u 5 časova po lokalnom vremenu, prenosi Gardijan.

Haluša i drugi zatvorenici, eritrejski državljani pritvoreni zbog navodnog ilegalnog boravka u Keniji, presjekli su žičanu mrežu u svojim ćelijama i popeli se na zid, prema policijskim informacijama.

Tragedija: Muškarac se utopio na plaži Utjeha

Tragedija: Muškarac se utopio na plaži Utjeha

''Ovo je bio osumnjičeni visoke vrijednosti koji je trebalo da se suoči s ozbiljnim optužbama. Istražujemo incident i preduzećemo odgovarajuće mjere", rekao je Mohamed Amin, šef Uprave za krivične istrage.

Prema navodima kenijske policije, Haluša je priznao da je ubio 42 žene u protekle dvije godine, raskomadao ih i bacio njihova tijela u kamenolom, koji se sada koristi kao deponija.

Sa te lokacije je uklonjeno najmanje 10 džakova sa dijelovima tijela, saopštila je policija.

Haluša se posljednji put pojavio na sudu u petak, gdje je sudija naredio da bude zadržan još 30 dana kako bi policija završila istragu, nakon što je njegov advokat na prvom ročištu rekao da je osumnjičeni ubica nesposoban za suđenje.

Dnjepar prepun tijela ukrajinskih vojnika, u vodi pronađena opasna bakterija?

Dnjepar prepun tijela ukrajinskih vojnika, u vodi pronađena opasna bakterija?

Otkrivanje tijela u kamenolomu, koji se nalazi samo 100 metara od policijske stanice, ponovo je privuklo pažnju kenijske policije, koju grupe za ljudska prava već dugo optužuju za vršenje protivpravnih ubistava.

Policija i bezbjednosne agencije su bile u centru pažnje zbog antivladinih demonstracija koje su počele u junu, tokom kojih je desetine Kenijaca prijavljeno kao nestalo.

Organizacije za ljudska prava, kao i Nezavisna uprava za nadzor policije, civilno tijelo za nadzor snaga bezbjednosti, saopštile su da istražuju smrtne slučajeve u kamenolomu.

Tuga do neba: Preminuo maleni Ivan kojeg se majka odrekla

Tuga do neba: Preminuo maleni Ivan kojeg se majka odrekla

Bjekstvo 13 zatvorenika dolazi šest mjeseci nakon što je Kevin Kangete, Kenijac tražen u SAD zbog ubistva, pobjegao iz druge policijske stanice u Najrobiju, nekoliko minuta nakon što su ga policajci pustili iz ćelije da razgovara sa svojim advokatom.

Policija ga je nekoliko dana kasnije ponovo uhapsila u drugom okrugu.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.