Бачко Градиште

Туга до неба: Преминуо малени Иван којег се мајка одрекла

  • Извор: Агенције
  • 20.08.2024. 13:19

Мали Иван из Бачког Градишта, који је рођен с тешком дијагнозом диспраксије, због које га је мајка напустила када је имао само четири мјесеца, преминуо је јутрос.

Ивана су чували бака и дјед, а отац је стално радио како би им обезбиједио храну, пише "Слободна Далмација".

Познати српски хуманитарац Милорад Јурковић Миле, познат под именом “Столар Миле”, објавио је тужну вијест на свом Фејсбук профилу.

Коначно откривено: Да ли су Американце тестирали на допинг послије утакмице са Србијом?

Коначно откривено: Да ли су Американце тестирали на допинг послије утакмице са Србијом?

"Преминуо је мали Иван дјечак због којег смо на ноге подигли цијели регион. Немам много ријечи којима бих било шта даље могао говорити. Кроз много мука и страдања сам са многим породицама пролазио али овако нешто ме буквално сруши и ствара мјешавину туге и бијеса на самог себе јесам ли бар ја могао више учинити... Путуј мали дјечаче до свог облака који ће те одвести на неко боље и љепше мјесто без бола и патње. Искрено саучешће породици”, написао је Миле.

Милорад Јурковић је прошле године покренуо хуманитарну акцију како би се помогло Ивану и његовој породици. Тада је на свом Фејсбук профилу објавио шокантне слике из куће породици која је једва преживљава.

"Дјечак у овим склепаним колицима покрај којих сам чучнуо. Ивана чува бака, док је отац сезонски радник који у ове кишне дане не може ништа радити. Ивана је оставила мајка и потписала да га се одриче када му је у доби од 4 јесеца дијагностификована диспраксија (поремећај координације који се првенствено очитује у незрелости организовања покрета). Од тада га чува бака, док је отац по цијеле дане на њиви да заради за њих”, написао је тада овај доброчинитељ.

Почиње исплата новца за одређене групе грађана

Почиње исплата новца за одређене групе грађана

“Тешка је борба ове четворочлане породице за преживљавање. Што са заради и покрпа, покида се на другу страну и тако у круг. Дугови се шире и продубљују."

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)