Генерални секретар НАТО-а

Столтенберг: Запад није учествовао у курској офанзиви

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 16:02

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да Запад није имао улогу у украјинском нападу на западни руски регион Курск, упркос томе што Русија тврди супротно.

"Украјина није унапријед разговарала са НАТО о свом планирању офанзиве Курск. У том погледу, НАТО није играо никакву улогу", рекао је Столтенберг за њемачки лист "Велт ам зонтаг".

Столтенберг је истакао да Украјина сама бира свој метод одбране и њено право на самоодбрану не завршава се на међународно признатој руској граници.

Украјинске снаге су рано 6. августа прешле границу са Русијом и покренуле офанзиву у Курској области, а тај потез је руски предсједник Владимир Путин назвао провокацијом великих размјера која је усмјерена на цивиле и најавио адекватан одговор.

Скот Ритер: Напад на Курску област је НАТО операција против Русије!

Скот Ритер: Напад на Курску област је НАТО операција против Русије!

Помоћник руског предсједника Николај Патрушев рекао је да Украјина не би ризиковала упад у Русију без одобрења НАТО-а и западних обавјештајних агенција.

"Земље НАТО-а су послале оружје и војне инструкторе у Украјину и обезбјеђују обавјештајне податке и контролишу украјинске акције", истакао је Патрушев.

Руско министарство одбране саопштило је данас да су украјинске трупе у офанзиви изгубиле више од 8.200 војника и 76 тенкова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

    По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ' '''Серија: Ко те шиша (12+)