Санкције

Сраман потез Америке: Русију ударили са ''новог фронта''!

  • 06.09.2024. 12:37

Нове санкције које је Вашингтон увео против руских медија су покушај пребацивања одговорности америчке администрације за сопствене неуспјехе, оцијенио је данас амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов, уз коментар да је посљедња одлука потврда русофобичне политике и још један напад на Руску Федерацију.

- Како би оправдале своје поступке (демократе) користе лажи, теже да дискредитују руске медије које представљају мали комад праве истине о правој америчкој политици. Задатак је јасан – очистити медијски простор од непријатне истине. Згушњавати атмосферу русофобије приписивањем сопственог неуспјеха спољном фактору. Овога пута као мета одабране су медијска група 'Русија севодња' и њене подружнице - поручио је руски амбасадор.

Антонов је истакао да се Русија никада није мијешала у изборни процес у Сједињеним Америчким Државама и додао да Москва категорички одбацује све лажне оптужбе на рачун руских медијских структура. 

Америчке санкције погађају и њихове грађане: На удару Скот Ритер

Америчке санкције погађају и њихове грађане: На удару Скот Ритер

- Захтијевамо укидање административних ограничења на рад наших новинара у Америци - поручио је данас амбасадор Русије у Вашингтону.

Подсјетимо, администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена планира да оптужи Русију за мијешање у овогодишње предсједничке изборе и очекује се најава "законских мјера" против оних који су наводно одговорни, пренио је Си-Ен-Ен.

САД увеле санкције медијској групи

САД увеле санкције медијској групи "Русија севодња"

РТ ће бити главна мета ове акције, навела је америчка мрежа, додајући да званичници у Вашингтону сматрају да је ријеч о "кључном елементу пропагандних активности Кремља".

Осим санкција, Вашингтон нема никакав други сценарио

Осим санкција, Вашингтон нема никакав други сценарио

Најављене акције против РТ могле би да буду "најзначајнији јавни одговор Бајденове администрације до сада" на наводне руске операције утицаја на америчке бираче, истиче Си-Ен-Ен.

Пратите нас и путем Вибера