Маргарита Симоњан

Осим санкција, Вашингтон нема никакав други сценарио

  • Извор: СРНА
  • 04.09.2024. 21:39

Главни уредник медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан поручила је, поводом нових америчких санкција овој групи, да Сједињене Државе немају никакав други сценарио, осим да даве конкурента.

Као разлог за увођење санкција медијској групи "Русија севосња", "Раша тудеј" и њихових подружницама истиче се наводни "непријатељски утицај на предсједничке изборе у Америци", а најављено је и увођење визних ограничења запосленим у овим медијима.

САД увеле санкције медијској групи

САД увеле санкције медијској групи "Русија севодња"

"Ако нас дефинитивно избаце, како ће да спроведу сљедеће изборе? Они никакав други сценарио немају, осим да даве конкурента, плашећи пингвине његовим везама са свемогућим РТ", написала је Симоњан на "Телеграму".

Она је истакла да је задовољна, те упитала шта онда ако ови руски медији оду одатле.

"Одустаће од следећих избора, одустаће, осјећам то у срцу. Или нећемо отићи", навела је Симоњан.

На листи санкционисаних медија су и агенција РИА "Новости", "ТВ новости", "Спутњик" и "Руптли".

Стејт департмент је саопштио да ће медијска група "Русија севодња" и појединачне компаније које су у њеном саставу бити у обавези да поднесу извјештај о запосленима у Америци и њиховој имовини.

Из Министарства финансија САД истичу да су америчке власти унијеле ове медије на списак страних мисија и објавили награду до 10 милиона долара за инфомације које доказују њихово мијешање у америчке изборе. 

Пратите нас и путем Вибера