Sankcije

Sraman potez Amerike: Rusiju udarili sa ''novog fronta''!

  • 06.09.2024. 12:37

Nove sankcije koje je Vašington uveo protiv ruskih medija su pokušaj prebacivanja odgovornosti američke administracije za sopstvene neuspjehe, ocijenio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov, uz komentar da je posljednja odluka potvrda rusofobične politike i još jedan napad na Rusku Federaciju.

- Kako bi opravdale svoje postupke (demokrate) koriste laži, teže da diskredituju ruske medije koje predstavljaju mali komad prave istine o pravoj američkoj politici. Zadatak je jasan – očistiti medijski prostor od neprijatne istine. Zgušnjavati atmosferu rusofobije pripisivanjem sopstvenog neuspjeha spoljnom faktoru. Ovoga puta kao meta odabrane su medijska grupa 'Rusija sevodnja' i njene podružnice - poručio je ruski ambasador.

Antonov je istakao da se Rusija nikada nije miješala u izborni proces u Sjedinjenim Američkim Državama i dodao da Moskva kategorički odbacuje sve lažne optužbe na račun ruskih medijskih struktura. 

Američke sankcije pogađaju i njihove građane: Na udaru Skot Riter

Američke sankcije pogađaju i njihove građane: Na udaru Skot Riter

- Zahtijevamo ukidanje administrativnih ograničenja na rad naših novinara u Americi - poručio je danas ambasador Rusije u Vašingtonu.

Podsjetimo, administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena planira da optuži Rusiju za miješanje u ovogodišnje predsjedničke izbore i očekuje se najava "zakonskih mjera" protiv onih koji su navodno odgovorni, prenio je Si-Еn-Еn.

SAD uvele sankcije medijskoj grupi

SAD uvele sankcije medijskoj grupi "Rusija sevodnja"

RT će biti glavna meta ove akcije, navela je američka mreža, dodajući da zvaničnici u Vašingtonu smatraju da je riječ o "ključnom elementu propagandnih aktivnosti Kremlja".

Osim sankcija, Vašington nema nikakav drugi scenario

Osim sankcija, Vašington nema nikakav drugi scenario

Najavljene akcije protiv RT mogle bi da budu "najznačajniji javni odgovor Bajdenove administracije do sada" na navodne ruske operacije uticaja na američke birače, ističe Si-Еn-Еn.

Pratite nas i putem Vibera