Четири особе биле живе кад је брод потонуо

Шокантни резултати обдукције жртава суперјахте!

  • 05.09.2024. 11:47

Четири жртве, које су умрле на суперјахти технолошког тајкуна Мајка Линча, преживјеле су потонуће брода, али су се угушиле у ваздушном мехуру испуњеним угљен-диоксидом, унутар олупине, показала је обдукција.

Брод вриједан 14 милиона фунти захватила је олуја код обале сјеверне Сицилије 19. августа, када се преврнуо и потонуо на морско дно за само неколико минута.

Урађене су обдукције Џонатана Блумера, његове супруге Џуди, Криса Морвиља и његове супруге Неде - четири од седам особа које су погинуле када је јахта потонула. Извјештаји обдукције сугеришу да су оба пара умрла након што је нестало кисеоника у ваздушном мехуру испод палубе.

Извлачење јахте Бајесијан  са дна мора коштаће око 15 милиона евра

Извлачење јахте Бајесијан са дна мора коштаће око 15 милиона евра

Страдали су и британски милијардер Мајк Линч и његова ћерка Хана, као и кувар на јахти Рекалдо Томас, а њихова обдукција биће обављена сутра.

Рониоци су пронашли пет од шест несталих путника - укључујући Линча - у једној кабини на лијевој страни јахте која се спустила на десну страну на морском дну.

Снимак који је шокирао свијет: ''Јахта нестала за само 60 секунди''

Снимак који је шокирао свијет: ''Јахта нестала за само 60 секунди''

Луксузно пловило је захватила јака олуја због које је потонуло у раним јутарњим сатима. Од 22 путника, 15 је преживјело, једно тијело је одмах пронађено, а шест људи је нестало.

Суперјахта

Капетан брода Џејмс Катфилд (51) је под истрагом за убиство из нехата. Италијанске власти истражују њега, као и још два члана његове посаде, због бродолома и вишеструког убиства из нехата. Тужиоци такође истражују бродског инжењера Тима Паркера и морнара Метјуа Грифита (22) због истих оптужби.

Чувени тајкун нестао након што је невријеме преврнуло јахту: Спасиоци траже преживјеле

Чувени тајкун нестао након што је невријеме преврнуло јахту: Спасиоци траже преживјеле

Тим главног тужиоца испитаће да ли су отвори на броду остали отворени, дозвољавајући да вода уђе и да ли је посада подигла узбуну прије бјекства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: