Četiri osobe bile žive kad je brod potonuo

Šokantni rezultati obdukcije žrtava superjahte!

  • 05.09.2024. 11:47

Četiri žrtve, koje su umrle na superjahti tehnološkog tajkuna Majka Linča, preživjele su potonuće broda, ali su se ugušile u vazdušnom mehuru ispunjenim ugljen-dioksidom, unutar olupine, pokazala je obdukcija.

Brod vrijedan 14 miliona funti zahvatila je oluja kod obale sjeverne Sicilije 19. avgusta, kada se prevrnuo i potonuo na morsko dno za samo nekoliko minuta.

Urađene su obdukcije Džonatana Blumera, njegove supruge Džudi, Krisa Morvilja i njegove supruge Nede - četiri od sedam osoba koje su poginule kada je jahta potonula. Izvještaji obdukcije sugerišu da su oba para umrla nakon što je nestalo kiseonika u vazdušnom mehuru ispod palube.

Izvlačenje jahte Bajesijan  sa dna mora koštaće oko 15 miliona evra

Izvlačenje jahte Bajesijan sa dna mora koštaće oko 15 miliona evra

Stradali su i britanski milijarder Majk Linč i njegova ćerka Hana, kao i kuvar na jahti Rekaldo Tomas, a njihova obdukcija biće obavljena sutra.

Ronioci su pronašli pet od šest nestalih putnika - uključujući Linča - u jednoj kabini na lijevoj strani jahte koja se spustila na desnu stranu na morskom dnu.

Snimak koji je šokirao svijet: ''Jahta nestala za samo 60 sekundi''

Snimak koji je šokirao svijet: ''Jahta nestala za samo 60 sekundi''

Luksuzno plovilo je zahvatila jaka oluja zbog koje je potonulo u ranim jutarnjim satima. Od 22 putnika, 15 je preživjelo, jedno tijelo je odmah pronađeno, a šest ljudi je nestalo.

Superjahta

Kapetan broda Džejms Katfild (51) je pod istragom za ubistvo iz nehata. Italijanske vlasti istražuju njega, kao i još dva člana njegove posade, zbog brodoloma i višestrukog ubistva iz nehata. Tužioci takođe istražuju brodskog inženjera Tima Parkera i mornara Metjua Grifita (22) zbog istih optužbi.

Čuveni tajkun nestao nakon što je nevrijeme prevrnulo jahtu: Spasioci traže preživjele

Čuveni tajkun nestao nakon što je nevrijeme prevrnulo jahtu: Spasioci traže preživjele

Tim glavnog tužioca ispitaće da li su otvori na brodu ostali otvoreni, dozvoljavajući da voda uđe i da li je posada podigla uzbunu prije bjekstva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: