Код обале Сицилије

Извлачење јахте Бајесијан са дна мора коштаће око 15 милиона евра

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 22:09

Извлачење јахте "Бајесијан" са дна мора код обале Сицилије коштаће око 15 милиона евра и за то ће бити потребно шест до осам седмица, изјавио је данас јужноафрички инжењер Ник Слоун, преноси британски дневник "Телеграф".

Према мишљењу Слоуна, који је предводио операцију за извлачење прекоокеанског брода "Коста Конкордија" након потонућа код обале Тоскане 2012. године када су погинуле 32 особе, за операцију извлачења "Бајесијана" биће потребни 40 високо обучених ронилаца.

Он је истакао да му нико није понудио да ради на извлачењу јахте, те да Италија има довољно стручних особа и техничких капацитета за вршење операције.

Снимак који је шокирао свијет: ''Јахта нестала за само 60 секунди''

Снимак који је шокирао свијет: ''Јахта нестала за само 60 секунди''

Почетком седмице када је јахта "Бајесијан" потонула погинули су британски бизнисмен Мајк Линч, његова кћерка Хана, директор банке "Морган Стенли" Џонатан Блумер и његова супруга Џуду, адвокат фирме "Клифорд Ченс" Крис Морвиљо и његова супруга Неда те кувар Рекалдо Томас.

Према писању листа, извлачење олупине могло би да помогне истражиоцима у проналажењу доказа који би показали начин на који је брод потонуо за само неколико минута.

Италијанске власти су саопштиле да још ништа није званично када ће, и да ли ће "Бајесијан" бити извлачен са дна мора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: