Поручили лидери странака

Социјалисти и Зелени неће у нове разговоре са Макроном

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2024. 13:10

Француски Социјалисти и Зелени неће учествовати у новим разговорима са предсједником Емануелом Макроном за проналажење излаза из политичке кризе, поручили су данас лидери тих странака Оливије Форе и Марин Тонделије.

Макрон је синоћ одбацио могућност именовања премијера из љевичарског савеза Нови народни фронт (НФП) и умјесто тога ће започети нови круг консултација са странкама у покушају формирања нове владе.

Према његовим ријечима, у случају да премијер буде из љевичарског савеза, одмах би се суочио са гласањем о неповјерењу.

Још се не види крај политичке кризе: Макрон одустао од љевичарског премијера

Још се не види крај политичке кризе: Макрон одустао од љевичарског премијера

Тонделијева је истакла да су им избори украдени и да зато неће наставити са консултацијама са предсједником који их ионако не слуша и опсједнут је задржавањем контроле, па не тражи рјешење, већ на све начине врши опструкције.

Форе је нагласио да се неће укључивати у, како је рекао, "пародију демократије" пошто је са стола уклоњена могућност да власт предводи љевица.

Странка крајње љевице ЛФИ, која је дио савеза НФП, позвала је на масовне протесте против Макрона 7. септембра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)