Једноставно

​Сами направите хљеб, не мијеси се

  • Извор: Индекс
  • 02.04.2024. 12:20

​Овај рецепт је толико једноставан да ће одлазак у пекару за вас постати ствар прошлости.

Састојци:

400 g глатког брашна

200 ml топле воде

1 кашичица соли

1 прстохват шећера

0.5 врећице сувог квасца

2 кашичице маслиновог уља

Припрема:

Све састојке промијешајте виљушком - тијесто ће бити љепљиво, али нема везе. Покријте крпом и оставите да одстоји 20 минута. Након 20 минута тијесто промијешајте, премажите уљем и оставите један сат да се диже. Пребаците га на побрашњену подлогу, а у међувремену, рерни и плех загријте на 200 степени.

Тијесто растегните у правоугаоник и заролајте га, а затим спојите крајеве како бисте добили округли хљеб. Зарежите га по средини, опрезно пребаците у врући лонац и поклопите. Поклопљено пеците 20 минута па отклопљено још 10 минута на 250 степени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: