Овај рецепт је толико једноставан да ће одлазак у пекару за вас постати ствар прошлости.
Састојци:
400 g глатког брашна
200 ml топле воде
1 кашичица соли
1 прстохват шећера
0.5 врећице сувог квасца
2 кашичице маслиновог уља
Припрема:
Све састојке промијешајте виљушком - тијесто ће бити љепљиво, али нема везе. Покријте крпом и оставите да одстоји 20 минута. Након 20 минута тијесто промијешајте, премажите уљем и оставите један сат да се диже. Пребаците га на побрашњену подлогу, а у међувремену, рерни и плех загријте на 200 степени.
Тијесто растегните у правоугаоник и заролајте га, а затим спојите крајеве како бисте добили округли хљеб. Зарежите га по средини, опрезно пребаците у врући лонац и поклопите. Поклопљено пеците 20 минута па отклопљено још 10 минута на 250 степени.